Snoeperig Zoet

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...
Als de school het geen probleem vindt (en u zelf ook niet), dan kunt u de klasgenootjes van uw jarige job prettig verrassen met een heerlijk zoete traktatie. Informeer wel even of er kinderen zijn die geen suiker mogen hebben.  
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Stroopwafels

Vliegenmepper

Petra: "Nodig: een stroopwafel, een poederstokje (gekleurde snoeppoeder), stroop, kunstvliegjes (fopwinkel). Je maakt het poederstokje vast aan de stroopwafel, met de stroop maak je kleine duppeltjes op de wafel en plakt er dan de vliegjes op."

Stroopies

Een simpel maar leuk idee van een anonieme inzender: "Neem een stroopwafel en maak van 2 smarties de ogen. Maak van een Kokindje (dropje) de neus, en van een stukje dropveter het mondje"

Smiley

Erica: Nodig: 1 stroopwafel, 2 Smarties van dezelfde kleur, stukje dropveter, vruchtenhagel en stroop. Plak op de stroopwafel met een druppeltje stroop de ogen (Smarties) en mond (dropveter). Smeer nog wat stroop bovenaan en strooi hier vruchtenhagel op als haren."

Negerzoenen

Negerzoenpaddestoelen (leuk bij een kabouterfeest!)

Daniëlle: "Toen mijn dochter 3 werd, in de herfst, trakteerde ze op de peuterspeelzaal. Ik had mini-negerzoenen gekocht en een schaal met crêpepapier groen gemaakt. De negerzoenen werden paddestoelen. Van rood karton had ik rondjes gemaakt en deze tot de helft ingeknipt, daarna iets ingevouwen zodat er een punt dakje ontstond. Samen met mijn dochter heb ik er witte stippen opgemaakt met witte watten. De mooi versierde schaal en een kabouterverhalenboek mee naar school en het werd een succes."

Negerzoenvogeltjes (foto)

Nathalie: "Je knipt van papier een snaveltje en een staartje. Met een heel scherp dun mesje dat je eerst warm laat worden in heet water, snij je een klein sneetje voor het snaveltje en het staartje, waarna je deze bevestigt. Met een cocktailprikker prik je twee gaatjes voor de ogen, twee snoepkraaltjes fungeren als oogjes (taartversiering van Oetker). Eventueel kun je een klein kaartje maken dat je aan de snavel vastplakt (bijv. met de naam van je kind plus leeftijd). Het is wel veel werk."

Kritische kanttekening

Wikky: "Mijn tip is eigenlijk een stukje praktijkervaring. Ik ben peuterleidster en kom dus heel veel in aanraking met traktaties. Mijn ervaring voor peuters? Houd het vooral simpel! Ik maak het heel veel mee dat moeders/vaders er heel erg veel werk van maken. Heel leuk om te zien, maar er wordt heel veel van weggegooid. Te veel, te onbekend, zonde dus. Vooral dingen zoals de vaak gebruikte negerzoenen belanden in driekwart van de gevallen in de prullenbak. Ook een ramp voor een juf trouwens. Heb je ooit geprobeerd ongeveer 18 peuters chocoladevrij te houden, om het over de klas maar niet te hebben? Ik kom zelden peuters tegen die hiervan houden. Wel leuk zijn de koekzakjes, chips, cakejes en kadotraktaties."


Meer Snoeperig Zoet >> 1 2 3 4
 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 

     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder