Harry Potter-feest

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...
Harry Potter, het tovenaartje met de ronde bril, het litteken op zijn voorhoofd en de verwarde haren, is razend populair. Zowel kinderen als volwassenen verslinden de boeken over de avonturen die hij beleeft op Zweinstein, de hogeschool voor Hokus Pokus, en bij zijn dreuzeloom en -tante. Vier boeken zijn er al verschenen, het vijfde is op komst. Voldoende stof voor een fantastisch Harry Potter-feest!

 
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


OPMERKING VOORAF:

Wij hebben niets te maken met de HP-film, HP-boeken, HP-fanclub of andere HP-activiteiten. Op deze site vindt u ideeën voor het zelf organiseren van een HP-feestje.

Mailtjes voor Harry Potter, verzoeken om lid te worden van de fanclub of vragen over boeken of films nemen we niet in behandeling. Onderaan deze pagina staan links naar HP-sites die zich wel met dit soort zaken bezighouden. Veel plezier met uw eigen HP-feest!

Activiteiten
(Bezoek ook onze algemene rubriek Spelletjes en andere Activiteiten)

Het verkleden
Geef alle tovenaarsleerlingen een tovenaarsmantel, tovenaarshoed en een toverstok. Dit kunt u als knutselmoment inbouwen, of u legt de attributen klaar. De kinderen in elke afdeling verzinnen een eigen symbool. Officieel is het de leeuw voor Griffoendor en de slang voor Zwadderich, maar ook bliksemflitsen, sterren, uilen et cetera zijn mogelijk. Dit teken kunnen ze nu bij elkaar op een wang of op het voorhoofd schminken. Laat u de kinderen hun eigen 'kleding' knutselen, dan kunnen ze deze symbolen ook gebruiken om de mantel, hoed en toverstok op te sieren.

Voor de toverstaf van Harry Potter heeft u nodig:

  • 1 meter koord
  • een ring
  • 3 witte en 7 zwarte kralen

Maak het koord in het midden vast aan de ring. U heeft nu twee even lange stukken koord. Rijg nu het koord door de eerste witte kraal. Een stuk van links naar rechts en het andere stuk van rechts naar links. Pak de volgende witte kraal en doe hetzelfde. Zo maakt u alle kralen vast. Onderin legt u een knoop in het koord. Zorg ervoor dat het koord goed wordt aangetrokken, de staf wordt dan goed stevig. En dan.....toveren maar!

De punten
Geef de teams punten voor de verschillende onderdelen of laat elk team spelen tot ze een bepaald aantal punten hebben bereikt. U bepaalt wie wanneer punten krijgt of verliest. Hou dit bij op een groot vel papier of op een schoolbord. Meteen een ideale manier om de kinderen in toom te houden. Tien punten voor beleefdheid, 50 voor opruimen en sportiviteit, 100 voor het winnen van een spel enzovoort. Even goed rekenen van tevoren en alles komt goed.

De spelletjes
De lijst spelletjes voor een Harry Potter-feest is bijna eindeloos:

Lees verder voor veel meer tips! >> 1 2 3 4
 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 
  • Speel Zwerkbal op de computer op de enige echte Harry Pottersite.
  • Zeer fraaie, Nederlandstalige Harry Pottersite van Marij
  • Ook op Inges site veel informatie voor Nederlandstalige Harry Potter-fans. Met onder meer geruchten over de inhoud van boek 5, 6 en 7.
  • Ook Kim heeft mooie Harry Potter-pagina's gemaakt, onder meer met foto's en korte CV's van de hoofdrolspelers in de Harry Potter-film.
  • Potterhoekje van het NRC
  • En natuurlijk bestelt u de boeken van Harry Potter (geschreven door J.K. Rowling) direct via VanHarte:
     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder