Haal de lente weer in huis!

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...
Pasen heeft een Christelijke oorsprong, maar het is ook de voorbode van een nieuwe lente. Met kuikentjes, lammetjes, voorjaarsbloemen en eieren! We hebben voor u wat tips vergaard om uw huis in een lentesfeer te steken. Er is geen beter moment om hiermee te starten dan met Pasen.  
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


De Paasboom

Ondanks het feit dat Nederlanders dol zijn op de traditionele feestdagen zoals Kerst en Oud en Nieuw, is het Paasfeest toch een beetje een ondergeschoven kindje als je kijkt naar de versieringen in huis. Maar net als een Kerstboom kan een Paasboom voor een gezellige sfeer zorgen. En het is een kleine moeite nemen om de traditie te laten herleven!

Enkele tips voor een vliegensvlugge Paasboom:
1. Neem een mooie, wat hogere plantenpot en vul deze met vochtig steekschuim.
2. Steek in het midden van het steekschuim een tak van een hazelaar. Druk hem zo diep mogelijk voor een goede stevigheid. Het leuke van zo'n tak is dat, als u hem maar goed genoeg water geeft, er verse blaadjes aan komen.
3. Bedek de bovenkant van de pot met tilantsia.
4. Om 's avonds ook plezier te hebben van de boom, kunt u een kleine streng Kerstverlichting in de boom hangen.
5. De veertjes die u misschien met Kerst heeft gebruikt, kunt u nu hergebruiken. Bind een paar veertjes samen met een Paaseitje en hang dit aan een mooi lintje in de Paasboom.
6. U kunt echte eieren gebruiken die u naar eigen believen decoreert, maar er zijn ook volop eitjes te koop. Of koop piepschuim eieren in een hobbywinkel. Trek er met een stopnaald een lintje door voor de bevestiging. Wikkel het ei in aluminiumfolie voor een trendy Paasei!

U zult zien: de boom is vliegensvlug klaar! Het zou zonde zijn van de traditie en de Paassfeer om de moeite niet even te nemen…

Lichtgevende eieren

Voor dit sfeerelementje moet u alvast in het vore wat eieren eten. Bij voorkeur eieren met een witte schaal. Bewaar de halve eierdoppen en zet ze op een houdertje. Zet in alle eierschalen een waxinelichtje. Als u deze aansteekt doorschijnt de schaal met zacht licht. Een gezellig ideetje voor op uw (paas)tafel.

Meer tips >> 1 2
 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 

Introductie

Achtergronden

Aankleding

Activiteiten

Hapjes en Drankjes

 • Deel uw nieuwe lentestart dit jaar met
  anderen en verras een gezin ergens op de
  wereld met het allermooiste Paasgeschenk.
  Geef een arm gezin hoop in de vorm van
  een donzig, wollig of pluizig begin van
  nieuw leven!
     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder