Hemelvaartsdag

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...
Op Hemelvaartsdag (de naam zegt het al) vieren Christenen de hemelvaart van Jezus, veertig dagen na zijn opstanding uit het graf. Het ritueel van dauwtrappen op Hemelvaartsdag zou een magische en genezende werking hebben.   
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Mevrouw Broekmeulen: "Als kind gingen we met hemelvaartsdag altijd dauwtrappen. Er waren vroegen erg veel wandelverenigingen die al zingend in de vroege ochtend vertrokken. Ook liepen we met mijn vader naar de duinen bij Zandvoort. We hadden dan wat brood en drinken bij ons voor onderweg. Met mijn man en jongste dochter zijn we ook wel wezen dauwtrappen. Dan liepen we via de Kennemerduinen naar Zandvoort en namen we de bus terug naar Santpoort." 

Tip

Dauwtrappen kunt u onder meer bij het Groninger Landschap. Met Hemelvaart kunt u ook Dauwpop bezoeken in de bossen tussen Hellendoorn en Luttenberg.

 

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 
     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder

 

 

[an error occurred while processing this directive]