Carnaval in andere landen - Amerika

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...

Wij hebben in ons land natuurlijk niet het patent op feestvieren. Ook niet waar het om Carnaval gaat. Het is leuk om je te verdiepen in gewoonten van andere landen. Om inspiratie op te doen of simpelweg omdat het interessant is. In deze rubriek de carnavalsviering in Amerika, Duitsland en natuurlijk Brazilië.

 
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Carnaval in New Orleans

De Carnavalsviering in Amerika is meegenomen door de - veelal Europese -pioniers, waarvan de nazaten het land nu bevolken. Het meest uitbundige Carnavalsfeest in de States vindt plaats in New Orleans. De eerste Carnavalachtige vieringen dateren uit de 18e eeuw onder Frans bewind. Vervolgens gooien de Spanjaarden roet in het eten door deze feesten te verbieden.

Krewes

Vanaf het begin van de 19e eeuw wordt de draad weer opgepakt met veel Creoolse invloeden. Er vormden zich speciale gezelschappen, 'krewes' genoemd. Deze krewes bestaan tot op de dag van vandaag. Qua organisatie lijken ze op Carnavalsverenigingen zoals wij die kennen. Het woord 'krewe' zelf is een verbastering van het Engelse woord 'crew' (= gezelschap, ploeg, groep).

Mardi Gras

Het New Orleans Carnaval is een lange reeks feesten die begint op de twaalfde avond na Kerstmis en eindigt met de climax op 'onze' Carnavalsdinsdag. Deze dag wordt 'Mardi Gras' genoemd. Deze term komt uit het Frans en betekent 'vette dinsdag'. Op vette dinsdag krijgt de Koning van het Carnaval 'Rex' de sleutels van New Orleans en regeert.

Gedurende het hele Carnavalsseizoen zijn er parades (optochten) om naar te kijken of aan deel te nemen.


Meer Carnaval in andere landen >> Duitsland Amerika Brazilië
 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 

Beginpagina

Achtergronden & Inspiratie

Tips & Planning

Aankleding

De Feestvierders

Carnavalfeest

Gerelateerde Feesten

  • Meer weten? Bezoek de site http://www.mardigras.com/. Met tips voor accommodatie, een overzicht van alle festiviteiten en nog veel meer.
     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder