Actief met Kerst

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...

Het Kerstfeest en aansluitend Oud en Nieuw bieden elk jaar weer de mogelijkheid om tijd door te brengen met de mensen die u belangrijk vindt. Wie weet vindt u het heerlijk om te eten, te praten en te dommelen en houdt u het daarbij. Klinkt lekker ontspannen.

De meeste kinderen en ook veel volwassenen houden dat echter niet twee dagen vol. Een aantal activiteiten - gepland of achter de hand - kunnen u dan helpen. Onderverdeeld in een aantal categorieŽn, vindt u hieronder de VanHarte-suggesties. Voor elk wat wils is het uitgangspunt.
 
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Binnen spelen

Met Kerstmis worden vaak de spelletjes weer uit de kast gehaald. Misschien heeft één van de feestvierders wel een nieuw spel als Kerstcadeau gekregen. Populaire voorbeelden zijn Triviant en Pictionary. Klaverjassen, hartenjagen of poker voor de kaartliefhebbers. Zorg dat u de spelletjesattributen in huis hebt voor de liefhebbers.

Wat actiever zijn sjoelen en tafeltennis of tafelvoetbal. Leuk voor volwassenen en grotere kinderen. Voor de kleintjes is een poppenkastvoorstelling een leuk idee. Eén van de gasten bedenkt de verhaallijn, zet Jan Klaassen een Kerstmuts op en spelen maar. Voorlezen wordt door de meeste kinderen ook gewaardeerd. U kiest natuurlijk voor echte Kerstverhalen. Zie ook de de categorie Creatief hieronder voor suggesties voor kinderen.

Nog wat volwassen suggesties? Organiseer een familiequiz met vragen over familieleden. En wat te denken van een Kerstkaraoke? Kies muziek van bekende Kerstkrakers en kijk hoe tekst- en stemvast de feestvierders zijn. Zorg voor prijzen!

Buiten spelen

Lang genoeg binnen gezeten? Behoefte aan frisse lucht en beweging na al het eten en snoepen? Ga voetballen of trimmen. Organiseer een Kerstspeurtocht met een aantal teams. Pak iedereen goed in voor een wandeling in het bos of op het strand. Zorg voor warme chocolademerk of glühwein bij terugkomst. Kijk ook hieronder bij Winkelen en Uitgaan voor meer activiteiten buitenshuis.

Luieren

U houdt van een luie Kerstmis? Wat kunt u zoal doen? Televisiekijken, een videomarathon houden (kies een thema, bijvoorbeeld sneeuw of juist tropisch), lezen, muziek luisteren, uitslapen. Zorg voor een flinke voorraad boeken, kranten en tijdschriften. Daar is net voor Kerstmis geen gebrek aan.

Creatief

Veel kinderen vinden het heerlijk om te knutselen en te tekenen. Maak samen Kerststukjes en -kransen om het huis verder mee te versieren of mee naar huis te nemen. Maak samen een Kerststalletje. Als uw huis het toelaat, zou u zelfs een apartje Kerstknutselkamer (of -hoek) kunnen inrichten. Waar een ieder zich naar hartenlust kan uitleven, ongeacht zijn of haar leeftijd. Houd een expositie en nodig de andere gasten uit. Die zijn natuurlijk vol bewondering voor de resultaten.

Uitgaan en winkelen

Rond en tijdens Kerstmis worden buitenshuis veel vormen van vermaak aangeboden. Denkt u hierbij aan theater- en balletvoorstellingen, het circus en Kerstconcerten. Informeert u bij het dichtstbijzijnde VVV. Buitenshuis eten op één van beide dagen is makkelijk en feestelijk. Laat u informeren over het menu en reserveer ruim van tevoren in het restaurant van uw keuze.

Wilt u zich oriënteren op auto's of meubels? Op tweede Kerstdag zijn meubelboulevards en autoshowrooms veelal geopend. Ook veel dierentuinen, musea en sauna's zijn beide dagen of in ieder geval tweede Kerstdag geopend. Hetzelfde geldt voor cafés en discotheken of clubs.

Wij wensen u een plezierig en afwisselend Kerstfeest toe.

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 

NIEUW! Stuur deze kerst een
videogroet, eenvoudig om te maken
en heel erg leuk om te ontvangen! En.. maak zelf kans op een video/webcam!

     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder