Zotte Zuivel: Sneeuwpop, Paddestoelen en een Mobiele telefoon


Met Toetjes kunnen veel leuke tractaties gemaakt worden. Wilt u het toetje ook nog feestelijk ‘aankleden’, dan bent u nu op de juiste pagina beland.

Sneeuwpop (leuk bij een winterfeest!)

 

Wendy: “Voor mijn dochters tweede verjaardag heb ik een sneeuwpop gemaakt als traktatie op het kinderdagverblijf. De sneeuwpop staat ook op het raam van het kinderdag verblijf. Het patroontje heb ik uit een creatief raamdecoratieboekje gehaald. Dit kun je kopen bij de supermarkt. De sneeuwpop heb ik met tweezijdig tape op de toetjes geplakt. De bezem van de sneeuwman heb ik vervangen door een plastic lepeltje. Het sneeuwpopje kun je vervangen door elk gewenst figuurtje.”

Paddestoelen (leuk bij een kabouterfeest!)

Jolanda: “Maak van een rond vouwblaadje een hoedje. Dit doet u door in het ronde blaadje een rechte lijn tot het midden te knippen en de open kanten over elkaar heen te plakken. Plak met kleine, ronde etiketjes stippen op de hoed en plak ze op het Danoontje. Zet de paddestoeltjes gezellig op een dienblad met gras en bladeren.”

Mariëtte: “Zet Danoontjes (of de goedkopere versie) op de kop. Plak er bovenop een rode hoed van karton (rondje knippen, tot midden inknippen, over elkaar schuiven en vastnieten). Plak er witte stippen op (rondjes uit de perforator) en teken met een watervaste stift deurtje en raampjes op de stam. Zet het geheel op een dienblad met blaadjes ertussen.”
Ester: “Maak paddestoeltjes met als onderkant Danoontjes en als bovenkant eierkoeken die je met snoepjes of Smarties beplakt m.b.v glazuur. Verpak de eierkoeken in plasticfolie en plak ze op de Danoontjes.”

Mobiele telefoon (foto) (leuk bij een spionnenfeest!)

Deze originele traktatie is gemaakt van een pakje drinkyoghurt. De drukknopjes zijn stukjes foam. Een tevreden bezoeker: “Mijn zoon heeft vandaag getrakteerd op de telefoontjes van jullie site. Ik heb zoveel enthousiaste reacties gekregen dat ik het even wil melden. Elk kind kwam bellend de school uit, wat een heel leuk gezicht was. In ieder geval van harte bedankt!”

Meer Zotte Zuivel>> 1 2 3

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen