Zenuwslopende spelletjes en knutsels: Trick-or-Treat, Kleurplaten, Maskers, Handpoppen, Mobile, Spookjes en heksjes, Placemats, Kijkdoos, Bubble magic, Spookspel, Pompoenenrace, Pompoenkegelen, Vleermuizen vangen, Woordspel, Bezemdans, Heksenspel


Halloween is een dankbaar thema voor allerlei knutsels. Voor jong en oud, van eenvoudig tot ingewikkeld. Ook zijn er veel spelletjes te spelen die passen bij Halloween.

 

 

  Halloween-kaart

 

 

 • Koop een blanco kaart in een griezelige kleur, in dit geval heb ik een roze/witte duo kaart genomen
 • Bij een warenhuis kocht ik een velletje Halloweenstickers
 • Plak de stickers op de kaart
 • Voor de Halloween-tekst had ik eerst een griezelig soort venstertje uitgesneden, en vervolgens de tekst sticker op het witte binnenblad geplakt.
 • Je zou hem met ” glow in the dark” lijmstiften ook nog wat in kunnen kleuren.
 •  

  Trick-or-Treat

  Het allerleukst is het natuurlijk wanneer u in een kinderrijke buurt woont en met zijn allen afspreekt er een echte ‘trick-or-treat’ van te maken. Iedereen versiert zijn huis. De kids gaan verkleed langs de deuren en de ouders en andere bewoners staan (verkleed en wel) klaar met grote zakken snoep. Vooraf is er natuurlijk een buurtmiddag waarop de versieringen voor de hele buurt worden gemaakt. Pompoenen mogen hierbij niet ontbreken. 

   

  Kleurplaten

  Voor de allerkleinsten zijn er op internet genoeg kleurplaten te vinden met pompoenen, heksen en andere griezels te vinden. Downloaden en kopiëren.

   

  Maskers

  Maak met de kinderen maskers van papier. Beschilder ze met fluorescerende verf en doe dan het licht uit……

   

   

  Handpoppen

  Maak van stof een want die over de hand van een kind past. Versier de want met haar, teken er ogen op en maak er een griezelig gezicht van. Laat de kinderen een voorstelling geven.

   

  Mobile

  Teken een aantal figuren op papier (gewoon en in spiegelbeeld). Kleur deze in en knip ze uit. Plak ze op elkaar met een draad ertussen. Hang ze aan een stok of ijzerdraad en het mobile is klaar.

   

  Spookjes en heksjes

  Neem een vierkant lapje lakenstof en een bolletje piepschuim. Stop het bolletje in het midden van het laken. Vouw het laken er omheen en knoop een touw onder het bolletje. Maak een paar ogen er op en klaar is het spookje. Voor een heksje neemt u een zwart of gekleurd lapje. Maak op het hoofd haar van stro of uitgeplozen touw. Zet een hoed van papier op het hoofd.

   

   

  Placemats

  Zoek zoveel mogelijk http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images met afbeeldingen van pompoenen, heksen, spoken, vleermuizen, zwarte katten en andere griezelige dingen. Dat moet rond deze tijd geen enkel probleem zijn. Laat de kinderen een dik vel papier voltekenen met een achtergrond, bijvoorbeeld een griezelhuis of een groot spinnenweb. De http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images worden op deze achtergrond geplakt. Plastificeer het geheel en de placemat is klaar voor gebruik.

   

  Kijkdoos 

  Het principe is hetzelfde als van de placemats. Gebruik de http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images om een echt griezelhuis te maken in een schoenendoos.

   

  Bubble magic

  Neem een teil met water en doe er een scheut afwasmiddel in. Dit is de magische vloeistof. Laat de kinderen door een rietje blazen, zodat er bellen ontstaan. Gebruik verschillende kleuren levensmiddelenkleurstof en strooi deze op de bellen. Leg nu een vel papier op de bellen, even aandrukken en het resultaat mag er wezen. Magie of kunst?

   

   

  Spookspel

  Neem een groot vel wit papier. Teken hier een zwarte geest op met witte ogen neus en mond. Hang het vel papier aan de muur. Laat de kinderen om de beurt er een minuut lang naar kijken. Laat ze nu naar een andere witte muur kijken. Ze zien als het goed is een grote witte geest komen en weer verdwijnen. Probeer het zelf maar eerst uit.

   

  Pompoenenrace

  Met een pompoen op het hoofd wordt een parcours afgelegd. Maak het moeilijk door voor te schrijven dat ze de pompoen niet mogen vasthouden.

   

  Pompoenkegelen

  Vul een aantal lege plastic flessen met een gekleurde vloeistof. Kleur het water met levensmiddelenkleurstof. Zet ze bij elkaar en geef elke fles een aantal punten. Gebruik een pompoen als bal. Kijk na elke worp hoeveel punten er gescoord zijn. Dit spel speelt u bij voorkeur buiten. Hoe minder water in de flessen zit, hoe makkelijker de flessen omgaan.

   

   

  Vleermuizen vangen

  Hang aan een lijn een hele serie papieren vleermuizen, elk met een opdracht er op. Laat de kinderen geblinddoekt een vleermuis vangen. De vleermuis mag worden gehouden als de opdracht goed wordt uitgevoerd. Anders gaat de vleermuis terug aan de lijn. Als opdracht kan bijvoorbeeld een vraag worden beantwoord of een voorwerp opgezocht.

   

  Woordspel

  Laat de kinderen zoveel mogelijk woorden maken uit een woord. Bijvoorbeeld Halloween, pompoenen of een ander woord dat met Halloween te maken heeft.

   

  Bezemdans

  Een variatie op stoelendans. Laat de kinderen in een kring staan. Er wordt een bezem doorgegeven. Als de muziek stopt, mag het kind dat de bezem heeft een rondje op de bezem vliegen. Een rondje om de kring en dan is het kind af. Wie wordt de echte heks?

   

   

  Heksenspel

  Een andere vorm van ezeltje prik. Laat alle kinderen een stukje kauwgom goed kauwen. Aan de muur hangt een vel papier met een heks er op, maar zonder neus. De kinderen moeten nu geblinddoekt de heks een neus van kauwgom geven. In plaats van kauwgom kunt u ook een stukje klei nemen. U kunt ook in plaats van de heks een pompoen nemen en de kinderen deze een steel laten geven.

  Vanharte

  Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

  Recente artikelen