Zenuwslopende spelletjes en knutsels: Griezelgrabbel, Spelletjes, Halloween-ideetjes, Pompoen uithollen valt niet mee, Bezemsteelrace, Verkiezing, Geef de pompoen door


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Griezelgrabbel

Tamara: “Tijdens ons eerste halloween-feest met het hele gezin plus vriendjes vorig jaar had ik heel veel gekookte spaghetti met koud water (anders gaat het plakken) in een teil gestopt en daarin plastic skeletstukken.De kinderen mochten toen om beurten graaien naar de botten ; een van onze kinderen stond er met de stopwatch naast en schreef de tijd op.

Ook een groot succes was de stijfselbak waarin meeneemcadeautjes zaten; beschilderde glazen (in plastic) die ze na het grabbelen mochten vullen met enge snoepjes.”

Spelletjes

Marijke: “Blikken gooien met kleine kalabassen en pompoenenmaskers versieren. Van tevoren maak / knip je alvast de maskers van stevig oranje karton met ogen en neus. Op het feest mogen de kids ze versieren (tekenen, plakken).”

Halloween-ideetjes

Viviane: “Vorig jaar begonnen wij in België ook een klein beetje met Halloween. Met de kindjes kunnen we ons bezighouden om in klei of papiermaché hoofdjes te maken, deze op een stokje steken (dit kan zowel iets vanuit de tuin of het bos zijn). De hoofdjes worden dan geschilderd door de kindjes (met wat hulp) en op het stokje bevestigd. Men kan ook met wat oude stof een cape maken en de kleintjes met kindermaquillage maquilleren. Werken met pompoenen kan ook maar is al iets moeilijker.

Of ga vleermuizen en pompoenen kleuren. Men kan er ook maken met vilt, of gekleurd papier. En om de middag af te ronden krijgen de kindjes een zakje met gezonde snoep en koek mee. Met enkele ouders, oudere broers of zussen is dit zeker te doen.”

Pompoen uithollen valt niet mee

Tonny: “Ik las de tip om kinderen zelf pompoenen te laten uithollen. Als knutselactiviteit op een feestje moet je hier erg mee oppassen. Het uithollen valt namelijk niet mee en is veel werk, wat al snel saai is voor kinderen. Het uitsnijden van figuurtjes vinden ze vaak wel leuk. Daarvoor krabben ze het oranje van de schil weg, waardoor ze als het ware een ‘tekening’op de pompoen maken die heel mooi doorschijnt. Als je de pompoen een dekseltje wilt geven (dus de bovenkant er weer op als het lichtje erin zit) snij die bovenkant er dan in een stervorm uit, dat blijft beter zitten, en zorg voor luchtgaten!”

Bezemsteelrace

Mark: “Maak met een lange tak, wat twijgjes en wat touw een bezem (of laat de kinderen het zelf doen). Dit doe je door de twijgjes aan het uiteinde van de tak te wikkelen.Zet buiten een parcours uit waarin ze moeten zigzaggen en klimmen, terwijl ze met een paar tegelijk op 1 bezem zitten (ze moeten allemaal de bezem blijven vasthouden en mogen hem niet loslaten, ondanks de obstakels).”

Verkiezing

Marion: ‘MISS’ en ‘MISTER’ HALLOWEEN-verkiezing: Wie ziet er het huiveringwekkendst uit?

Geef de pompoen door

Marion: “Koop een kleine pompoen. Laat de kinderen in een kring zitten. Draai Halloweenmuziek en laat de pompoen doorgeven. Stopt de muziek, dan moet degene die de pompoen heeft iets Halloweenachtigs doen. Denk aan opdrachten als ‘loop als een mummie’, ‘vlieg als een vleermuis’, ‘maak boeh-geluiden als een spook’. “

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen