Wie bent u? Papieren masker


Van oudsher is het in Venetië (Italië) met Carnaval de bedoeling om je onherkenbaar in het feestgedruis te begeven. De beste manier om dit te doen, is natuurlijk door uw gezicht te verstoppen achter een masker. VanHarte heeft voor u en uw kinderen wat maskeertips.

 Papieren masker

De kinderen vieren waarschijnlijk op school ook Carnaval. Het is heel leuk en simpel om samen met hen vooraf een masker van papier te maken. Kies samen een leuk stripfiguur uit. Zoek een zo groot mogelijke afbeelding van de figuur waarbij het gezicht u recht aankijkt.

Kopieer de figuur en knip het hoofd uit. Daarna kunt u het gezicht met de vergrootfunctie van het kopieerapparaat vergroten. De kinderen kunnen het masker naar hartenlust inkleuren en verfraaien met bijvoorbeeld glitterlijm. Maak met een perforator gaatjes voor de bevestiging van elastiek. Een kleine moeite, groot plezier!

Meer maskers >> 1 2 3

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen