Wie bent u? Een ander gezicht


Van oudsher is het in Venetië (Italië) met Carnaval de bedoeling om je onherkenbaar in het feestgedruis te begeven. De beste manier om dit te doen, is natuurlijk door uw gezicht te verstoppen achter een masker. VanHarte heeft voor u en uw kinderen wat maskeertips.

 Een ander gezicht

Voor het échte werk moet u beslist even blijven zitten. Met deze techniek van maskers maken, zult u met niet al te veel moeite anderen echt versteld doen staan! De bedoeling is met gips een afgietsel te maken van uw eigen gezicht. U kunt uw eigen gezicht totaal onherkenbaar maken met deze techniek! Het leukst, en eigenlijk ook het handigst, is het om dit samen met anderen te doen.

Benodigdheden:

  • gipsverband
  • vaseline
  • keukenrol
  • water
  • plakkaatverf

Stap 1

Smeer uw gezicht goed in met vaseline om te voorkomen dat het gips aan uw gezicht blijft kleven.

Stap 2

Maak twee proppen van vochtig keukenrolpapier en dek hiermee uw ogen af.

Stap 3

Knip het verband in niet al te lange stukken, zodat het makkelijk te verwerken is. Doop het gipsverband in een bakje water en leg dit systematisch op het gezicht. Werk van één kant af en voorkom dat u teveel lagen over elkaar legt! Volg de lijnen van het gezicht en druk het verband op de plaatsen bij de neus en mond wat meer in model, om de contouren van het gezicht goed duidelijk te maken.

NB Vergeet beslist niet om met een klein schaartje openingen te maken voor de neusgaten. Het gips hoeft niet lang te drogen, maar 10 minuten de adem inhouden houdt niet iedereen vol!

Stap 4

Nu is het zaak uw gezicht niet te bewegen. Dus lach niet, praat niet, geef geen krimp! Het gips zal zo’n 10 minuten moeten drogen. Als het droog is, kunt u het met voorzichtige bewegingen met uw gezicht los maken van uw gezicht.

Stap 5

Eindelijk ontspannen en opgelucht ademhalen!
U kunt nu uw masker beschilderen zoals u wil. Maak met een boor voorzichtig gaatjes voor de bevestiging.

Meer maskers >> 1 2 3

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen