Waterfeest


Blub, blub, blub. Een feest boordevol spelletjes voor kleine waterratjes of vissenfans. Als het mooi weer is, wordt het zeker een hilarisch waterballet. Maar ook binnenshuis maakt u er een fantastisch aquarium van.

 

Uitnodigingen
(Bezoek ook onze algemene rubriek Uitnodigingen)

 

Een zelfgemaakt aquariumspel

 

De zee
Een kaart met zeedieren erop geplakt/getekend, waarvan u de bovenkant in de vorm van een golf knipt.

 

Sylvia mailde deze visjeskaart.

 

 

“Deze kaart is gemaakt met http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images van inpakpapier. Kinderen herkennen dit visje vast, want het is van het verhaal ‘het mooiste visje van de zee’. Het visje heeft allemaal schitterende schubjes, en wil er niet 1 missen. Zijn vriendjes vinden dat niet leuk, en daarom mag hij niet meespelen, als hij besluit toch iedereen een mooie schubje te geven, is iedereen gelukkig, en mag hij weer wel meespelen. De schubjes op de kaart zijn allemaal kleine stukjes hologrampapier. De visjes zijn uitgeknipt en op een kaart van regenboogpapier geplakt.”

 

Aankleding

 

Tekenkleed
Een papieren tafelkleed met een gegolfde rand en gekleurde vissen erop geplakt. U kunt de versiering van het tafelkleed ook overlaten aan de gasten. Zet knip-, plak- en tekenspullen klaar en u hebt geen omkijken meer naar de vroegkomertjes.

 

Ballonvissen
Ook deze kunt u als knutselwerk door de feestvierders laten maken. Blaas ballonnen op en laat ze met ogen, monden, vinnen en staarten van papier beplakken/betekenen.

 

Onderwatergloed
Stroken crêpepapier in groen/blauw-tinten overal gedrapeerd geven het geheel een onderwatergloed.

 

Activiteiten
(Bezoek ook onze algemene rubriek Spelletjes en andere Activiteiten)

 

Poppenkastvissen
Maak met zijn allen een poppenkast en poppenkastvissen (teken twee dezelfde vissen op karton, knip ze uit en plak ze tegen elkaar met een rietje ertussen, of maak vissen van oude sokken waar je je hand in steekt) en voer om de beurt een vissenspel op.

 

Watergevecht
Met mooi weer kunnen de feestgangers elkaar bekogelen met waterballonnen of waterpistolen. Laat ze uitrazen of giet het in de vorm van een spelletje.

 

Bellen blazen

 

Het ‘aquariumspel’
Met hengels zonder te kijken zoveel mogelijk vissen uit het aquarium vissen.

 

Koekharinghappen
Snij ontbijtkoek in de vorm van haringen en laat ze geblinddoekt van een lijn happen.

 

Schipper mag ik overvaren

 

Alle vissen zwemmen
Als alle vogels vliegen.

 

Sardientjes in een blik
Een kind verstopt zich terwijl alle anderen met de ogen dicht tellen. Vervolgens zoeken ze het verstopte kind. Wie het vindt, verstopt zich op dezelfde plek. Net zolang tot iedereen de verstopplek gevonden heeft.

 

Zelf zeep maken

 

Visjes knutselen
Lees bij de Digijuf hoe je mooie, kleurige visjes en schubbenvisjes maakt. 

 

Allerlei waterknutsels
Op Wims Frobelpagina staat hoe u een vissenkom of een waterkijker maakt (kies in het hoofdmenu ‘Knutselen’ en dan ‘Andere Ideeën’). Voor de beschrijving van een inktvis en een vochtigheidsmeter kiest u in het hoofdmenu ‘Knutselen’ en vervolgens ‘Knippen & Plakken’.

 

Flessen omgooien.
Marloes: “Als het mooi weer is, kunnen de kinderen lekker buiten dit spel doen. Ieder kind neemt een fles (bijv. een frisdrankfles, wel plastic.) gevuld met water mee naar buiten. Ze zoeken ieder een plekje en dan moet er met een bal worden gerold naar de fles van een ander kind. Dat kind moet dan eerst de bal pakken en daarna zijn of haar fles weer gauw rechtop zetten. De bedoeling is de fles van een ander zo snel mogelijk leeg te krijgen.”

 

Hapjes en drankjes

 

Waterijs in allerlei kleurtjes

 

Ranja
Een grote kan water en kleine flesjes ranja in allerlei kleuren waarmee de kinderen hun eigen limonade kunnen maken (wat voor kleuren kun je maken?)

 

Vistaart
Een taart in de vorm van een vis

 

Bananen- of meloenbootjes
Knip een zeil van papier, versier het (of laat het versieren) en schrijf er de naam van het kind op. Prik het met een satéprikker in een liggende banaan of in een schijf meloen. 

 

Zeesnoepjes
Een schaal snoep in de vorm van visjes en andere waterwezens, schelpen enzovoort.

 

Mee naar huis

 

Cadeautjes vissen
Christine: “Voor het feestje van mijn dochtertje van 4 had ik de zee nagebootst. Je zet de salontafel op z’n kant en plakt er blauw papier over. Hierop teken je een aantal grappige vissen en zeewier. Achter de tafel verstop je verschillende ingepakte geschenkjes. Elk kindje mag nu met een hengel (stok met koordje en metalen haak eraan) proberen een cadeautje op te vissen. Mijn zoontje van 9 zat achter de tafel en haakte het cadeautje aan de hengel.”

 

 • Zeepjes, sponsjes
 • Bellenblaas
 • Waterpistooltjes
 •  

  Trakteren op school
  Bezoek ook onze algemene rubriek Toffe Traktaties
 • Vissen
 • Vissenkom
 •  

  Films, boeken en cd’s
  Bezoek ook onze Boekenkast

   

  Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

   

  Buiten de deur
  Bezoek ook onze algemene rubriek Liever Buiten de Deur

   

  Professor Plons
  Ga naar Professor Plons in het Maritiem Museum Prins Hendrik in Rotterdam (010-4132680). Hier kunnen de kids bruggen en boten bouwen, zich verkleden als kapitein of matroos, de bodem van de zee bekijken en nog veel meer.

  Vanharte

  Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

  Recente artikelen