Wat te doen op Nieuwjaarsdag?


De dag na de avond ervoor. U zult later dan gebruikelijk naar bed zijn gegaan. Misschien is het zelfs wel heel vroeg geworden en voelt u zich enigszins uitgeput. Weer anderen hebben zich rustig gedragen en zijn er klaar voor om het nieuwe jaar energiek te beginnen. Of u nu rust of activiteit zoekt, in deze rubriek vindt u een aantal suggesties.

Een sportief begin 

Veel goede voornemens hebben met gezondheid en lichaamsbeweging te maken. Voor een optimaal begin van het nieuwe jaar, brengt u uw sportieve plannen direct in de praktijk. Breng er een spelelement in. Organiseer bijvoorbeeld een ‘nieuwjaarsspel zonder grenzen’ of een New Year Olympics. Voor uw gezin of in de buurt. Met teams en prijzen. Een stevige boswandeling of uitwaaien op het strand is een actief alternatief.

Speel een spel

Na een uitgebreid Nieuwjaarsbuffet organiseert u met vrienden of uw gezin een spelletjesmarathon. Om de hersenen meteen scherp te krijgen. Wilt u de goede voornemens eens in spelvorm vastleggen? Speel het Vanharte Goede Voornemensspel.

Nieuwjaarsduik

Dit is al heel wat jaren een gewoonte in Nederland. De bekendste is bij de Pier in Scheveningen. Wilt u meedoen? Vraag uw dokter ook even om advies. Het is ook een heel leuk evenement om naar te gaan kijken. Voor meer informatie bezoekt u de speciale site www.nieuwjaarsduik.nl.

Lekker onderuit

Bent u nog te moe van het feesten en moet u morgen weer werken? Van een korte wandeling knapt u misschien toch wel wat op. Gecombineerd met video of televisie kijken. Lees dat boek dat u met Sint of Kerst hebt gekregen. Neem tijd voor uw favoriete hobby. Om op 2 januari uitgerust en bijgetankt aan de rest van het nieuwe jaar te beginnen.

Met muziek

Er worden in de eerste paar weken van het jaar veel Nieuwjaarsconcerten georganiseerd. Deze zijn meestal niet op Nieuwjaarsdag zelf. Bent u zelf muzikaal en deelt u deze hobby met vrienden of familieleden, dan geeft u uw eigen Nieuwjaarsconcert op Nieuwjaarsdag.

Tip:

Op Nieuwjaarsdag zendt de NOS het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert uit Wenen uit. Dat is ‘s ochtends rond 11.00 uur. Hou dus voor een klassiek begin uw televisiegids of krant in de gaten.

Gelukkig Nieuwjaar

Organiseer een nieuwjaarsborrel of -receptie thuis. Of zoek uw vrienden of familieleden op om persoonlijk uw goede wensen voor het nieuwe jaar over te brengen. Voor het culinaire gedeelte raden wij aan onze Oud en Nieuw Tips voor Hapjes en Drankjes te raadplegen. U vindt hier recepten en links die ook voor Nieuwjaarsdag bruikbaar zijn. Iedereen zit misschien nog wel vol van alle feestdagen. Of is inmiddels aan een dieet begonnen. Zorg dus dat er in ieder geval lichte gerechten en hapjes klaarstaan.

VanHarte wenst u een mooi begin toe van het nieuwe jaar!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen