Volwassenfeesten in de praktijk


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Gezond is ook lekker

Laura: “Ook de wat meer gezonde dingen doen het op onze feesten goed. Zet in plaats van chips eens kaas, worst (leverworst en cervelaatworst) en komkommer op tafel. Serveer hierbij wat mosterd bij voor de kaas en voila!”

Voor uw gemak

Surprise!: “Gebruik zoveel mogelijk wegwerpservies. U heeft toch nooit genoeg servies om iedereen uit te laten drinken of van te laten eten. En u kunt alle rust gebruiken als de mensen weg zijn en daar hoort afwassen niet bij! Niet echt een milieuvriendelijke tip, maar wél een hele handige….”

Uitnodiging met kurk

Judith: “Ik las bij VanHarte het idee om kleine flesjes wijn cadeau te geven als bedankje na een feest. Mijn ouders waren in december ’98 25 jaar getrouwd en wij hebben die flesjes niet als bedankje gebruikt, maar juist als uitnodiging. Over het etiket hebben we een nieuw etiket geplakt met de vraag of ze met ons op dit heugelijke feit wilden drinken. (Datum en plaats erop is al voldoende.) Aan de hals hebben we een routebeschrijving gehangen met krullint. Deze uitnodigingen zijn natuurlijk niet te versturen, maar mijn zusje en ik zijn ze rond gaan brengen. Dit kost wat tijd en geregel (afspraken maken dat mensen thuis zijn ), maar was ook wel erg gezellig. Iedereen reageerde enthousiast op de uitnodiging.

Als extra verrassing hebben we van iedereen die een uitnodiging kreeg een foto gemaakt ( je bent er tenslotte toch) en hebben we gevraagd of men op gekleurde papiertjes de felicitaties voor het bruidspaar wilde zetten. Deze foto’s en felicitaties hebben we in een album geplakt en op de dag zelf aangeboden aan het bruidspaar. Als je de foto’s dan ook nog dubbel laat afdrukken, heb je snel bedankjes gemaakt. Je plakt een foto op een dubbele blanco kaart en schrijft er namens het bruidspaar iets liefs bij. Het kost even wat werk, maar het resultaat en al die verraste gezichten mogen er zijn. Trouwens, we hebben zelf misschien nog wel het meeste plezier beleefd aan het organiseren.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen