Vleermuizen, Vlinders en Vogeltjes


De meeste kinderen zijn dol op dieren. Een traktatie in de vorm van het favoriete beest van uw jarige job, is bijna een schot voor open doel. Voor wie op zoek is naar inspiratie volgen hier dierentraktaties die hun succes in de praktijk hebben bewezen. 

Vleermuizen (leuk bij een griezelfeest!)

Koop half ronde spekken, de meeste mensen kennen ze wel in de roze kleur maar ze zijn ook in het oranje verkrijgbaar, en doe daar met snoeplijm vleermuizen wijngums op vastplakken.

Vlinders

Sandra: “Knip uit karton het benodigde aantal vlinders. Plak in het midden met dubbelzijdig plakband kleine verpakte fruitstaafjes en maak met Smarties de rondjes op de vleugels. Deze kun je met suikerwater vastplakken. Met chenille kun je nog voelsprietjes maken.”

Linda: “Maak van gekleurd karton een vlindervorm. Pak het stuk stoepkrijt in doorzichtig folie. Dat is het lijfje van de vlinder. Teken op dat folie twee oogjes, een neusje en een mond. Plak het stoepkrijt met dubbelzijdig plakband in het midden van de kartonnen vlinder. Maak van chenilledraad de voelsprieten van de vlinder. Op de vleugels kunt u een tekst schrijven.” (leuk bij een buitenspeelfeest!)

Vanessa: “Voor de derde verjaardag van mijn dochtertje hebben we appelvlinders gemaakt. U hebt nodig:

  • – kleine appeltjes
  • – gekleurd papier
  • – crêpepapier
  • – krullint
  • – grote satéprikkers

Begin met de vorm van een vlinder op gekleurd papier en knip dat uit. Plak daar bovenop de satéprikker met lijm of plakband. Plak van crêpepapier dezelfde vlindervorm erop, maar dan iets kleiner. De vleugels van crêpepapier blijven los. Maak van krullint twee sprieten. Prik de vlinder met het steeltje in de appel. Pak de appel in een gekleurd servet/crêpepapier en bind dit vast met krullint. Zet de appels in een mand en versier deze ook met krullint.”

Arion: “Deze traktatie heb ik voor de 3de verjaardag van mijn zoontje gemaakt. Je rijgt 5 verschillende soorten spekjes aan een sateprikker en maakt van verschillende kleuren karton een vlinder. Deze plak je bovenop de spekjes en je hebt een vlinder.”

Femke: “Mijn dochter heeft vlindertjes getrakteerd. Kleine doosjes rozijnen (kunnen ook doosjes Smarties, mini-Milkyways of iets dergelijks zijn)heb ik ingepakt in effen gekleurd papier. Dit waren de lijfjes. Uit wat dikker gekleurd papier heb ik de vleugels geknipt, mijn dochters hebben deze versierd met viltstift en glitterlijm. Stukjes pijpenrager gebruikte ik voor de voelsprieten. Met touwtjes heb ik de vlinders op verschillende hoogtes aan een hoepel gebonden. De kinderen in de klas konden zelf met een kinderschaartje het gekozen vlindertje afknippen.”

Vogeltjes (foto)

Nathalie: “Je knipt van papier een snaveltje en een staartje. Met een heel scherp dun mesje dat je eerst warm laat worden in heet water, snij je een klein sneetje in de negerzoen voor het snaveltje en het staartje, waarna je deze bevestigt. Met een cocktailprikker prik je twee gaatjes voor de ogen, twee snoepkraaltjes fungeren als oogjes (taartversiering van Oetker). Eventueel kun je een klein kaartje maken dat je aan de snavel vastplakt (bijv. met de naam van je kind plus leeftijd). Het is wel veel werk.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen