Verrassend Fruit: Kiwi’s, Krentjes, Mandarijnen en Gezonde paddestoelen


De droom van elke school en van veel ouders: gezonde traktaties. Fruit staat met stip op nummer 1 in de categorie Gezond Goed. Dat is niet verwonderlijk. Bijna alle kinderen lusten het en fruit is in een handomdraai om te toveren in een verrassende traktatie. En dat er in sommige traktaties een klein snoepje is verwerkt…. tja, dat zien we voor deze keer door de vingers.

Kiwi’s

Jopie: “Maak van een rondje papier een hoedje (1 keer inknippen tot het midden en over elkaar plakken). Zet er een stukje (rimpel)elastiek aan, zodat je het hoedje op de kiwi kunt zetten. Maak van twee witte ronde stickertjes oogjes en plak die erop. Eventueel kun je ook nog een mondje erop plakken. Plak twee voetjes van papier onderaan de kiwi. Versier eventueel het hoedje.”

Krentjes

Auto’s

Hilde: “Beplak een doosje rozijnen met gekleurd papier en laat aan de bovenkant in het midden een trapezevorm uitsteken. Teken hierop met zwarte stift raampjes en deuren. Voor en achter een satéprikker door het doosje en daar 4 ronde, zachte dropjes op prikken als wieltjes. Op het dak kan eventueel nog een berichtje worden geschreven. Een dienblad (of een rechthoekig plaat karton) met zwart papier beplakken en daar met zilverstift een autoweg op tekenen. Zet de auto’s op de weg of prik ze vast met een satéprikker.”

Horloges (leuk bij een spionnenfeest!)

Marjon: “Beplak doosjes met krentjes met fel gekleurd inpakpapier. Knip rondjes (klokjes) uit die groter zijn dan het doosje en plak deze op de doosjes. Plak hier kleine ronde stickertjes op om de tijd aan te geven en schrijf hier eventueel cijfers in. Teken er wijzers op (zet de klok bijvoorbeeld op vijf uur voor een vijfjarige). Niet er een stukje elastiek aan zodat de kinderen hem echt kunnen dragen.”

Daniëlle: “Gebruik pijpenragers als horlogebandje.”

Mandarijnen

Bert en Ernie

Ina: “Vijftien jaar geleden al een succes, toen onze oudste drie jaar werd. Nu ik zelf weer voor de klas sta in een onderbouwgroep heb ik het idee weer tevoorschijn gehaald voor mijn eigen verjaardag. En ze vinden het nog steeds leuk! Wikkel een mandarijntje in een stukje oranje vloeipapier. Draai de zijkanten dicht alsof het een snoepje is (de oren). Knip oogjes uit wit papier en teken er met een zwarte stift pupillen op. Plak de oogjes op de ingepakte mandarijn. Maak van zwarte wol kleine pruikjes en zet die met plakband boven op het mandarijntje. Klaar! Van een halve banaan kun je op dezelfde manier ook een Bert maken.

Gezonde paddestoelen (leuk bij een kabouterfeest!)

Ellen: “Een gekookt ei als onderkant en een halve tomaat met mayo-stipjes als kapje.”

Meer Verrassend Fruit>> 1 2 3

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen