Verkleden en schminken in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Basis voor verkleden 

Berdi-an: “Koop grote papieren vuilniszakken, de ideale basis om zelf een verkleedkostuum te maken.”

Afschminken

Annet: “Schmink laat zich gemakkelijk verwijderen met eiershampoo. Doe een beetje eiershampoo op een washandje en smeer dat op de schmink. Met water afspoelen en klaar!”

Schminktips

Anna: “Bruynzeel schmink is een hele goede soort schmink waar bijna niemand allergisch voor is. Het is makkelijk op te brengen en gaat er ook vrij gemakkelijk weer vanaf. Het is ook heel handig om bij het schminken een paar voorbeelden te hebben, dan is het voor de kinderen makkelijker om een figuur uit te kiezen. Bovendien is het heel handig om voor het schminken van een gezicht eerst wat dagcreme aan te brengen, dan kan de schmink niet in de huid trekken en gaat het veel sneller van het gezicht af!”

Pas op met schmink

Thea: “Vraag van te voren aan de ouders of er kinderen zijn die allergisch zijn voor schmink. Zeker goedkope schmink kan zeer vervelende reacties veroorzaken op de huid.”

Praktische verkleedtips

Dita: “Het meest eenvoudig en niet duur is het om oude kleren te bewaren en/of via anderen (oma?) te verzamelen. Denk ook aan dingen als hoeden, tasjes en dergelijke. Een paar maskers en petjes ter aanvulling zijn bij een winkel al gauw gekocht. Wat ook succesvol is, zijn goedkope make-upsetjes, die u bij de drogist koopt. Is er een speel-o-theek in de buurt, informeer daar dan eens naar verkleedkleren.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen