Veilig Vuurwerk uit de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Rustig aan

Luuk: Maak uw vuurwerk niet snel op. Steek wat af, kijk erna, kijk naar vuurwerk van anderen, en steek weer wat af. Steek niet alles snel, snel af omdat het koud is, want dan gebeuren er echt ongelukken.

Zwaarder vuurwerk

Patrick: Sommig legaal consumentenvuurwerk is sinds twee jaar nogal wat professioneler en zwaarder geworden. Bij de nieuwere zwaardere 200 grams sierpotten, is het verstandig de potten de verzwaren door ze ergens tussen te klemmen of ergens aan vast te maken. Zeker als er wind staat of de pot op een onstabiele oppervlakte staat. Mocht het toch fout gaan en zo’n pot gaat om, zorg er dan voor dat je uit de baan van het schot blijft en een veilig heenkomen zoekt.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen