Valentijnsdiners voor Verliefden


Als u beiden graag geniet van voedsel, is een Valentijnsdiner een heel leuke verrassing. Wij hebben wat recepten voor u verzameld en geven u ook wat tips voor de aanpak van zo’n romantisch diner.. Op een romantische avond als deze, wilt u natuurlijk niet direct na het eten in slaap vallen. Daarom hebben wij gerechten die niet te zwaar op de maag liggen. En eerst staan wij stil bij ingrediënten die zinnenprikkelend zouden zijn. Dit wordt genieten!

Zinnenprikkelend

Er zijn veel voedingsmiddelen die van oudsher bekend staan om hun zinnenprikkelende werking. Oesters zijn waarschijnlijk het meest bekend. Hierin zit zink, een stof die onder meer de reuk en tastzin verscherpen. Maar ook veel andere vissoorten hebben de naam ‘inspirerend’ te zijn. Bijvoorbeeld makreel, paling, karper en tonijn.

Kruidig genot

En wat dacht u van saffraan, dat goed zou zijn voor de circulatie van het bloed, of wilde marjolein, dat een voornaam ingredient is van liefdesdrankjes. Basilicum heet in de volksmond zelfs Vurige Vlam. Ook vruchten, en vooral de manier waarop ze worden gegeten, kunnen veel in u losmaken. Wie de film 9,5 weeks heeft gezien, weet wat we bedoelen. Denk eens aan perziken, vijgen en aardbeien.

Meer Valentijnsdiners voor Verliefden >> 1 2 3

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen