Uitnodigingen


Elk feest begint met een uitnodiging. Toch is dat niet altijd zo simpel als het lijkt. Wie nodigt u uit en wie niet? Hoeveel kinderen zijn welkom, hoe gaat de uitnodiging eruit zien en wat zet u erop? Kiest u voor een themafeest, dan is het natuurlijk de bedoeling dat de uitnodiging een hint in de goede richting geeft.  Om te beginnen daarom de handige VanHarte Tip Top Tien voor Uitnodigingen. VanHarte Tip Top Tien voor Uitnodigingen

 

(tien gouden tips voor een geweldige uitnodiging) 

 

1. Lees en bookmark deze site


2. Stel de genodigdenlijst met zorg samen

Er moeten soms moeilijke beslissingen worden genomen bij het samenstellen van de genodigdenlijst. Nodigt u ook dat jongetje uit waarbij uw zoon werd uitgenodigd, maar waar hij eigenlijk nooit mee speelt? En hoe zit het met de kinderen van uw beste vriendin, zus of schoonzus? Dan zijn er ook nog de kinderen die volgens u niet onder de noemer ‘leuke vriendjes voor mijn kind’ vallen. Is het handig om een kind uit te nodigen dat helemaal niemand kent? Allemaal vragen waar u samen met de aanstaande jarige goed over na moet denken.

 

3. Zijn broertjes en zusjes welkom?

Bedenk wat u doet met eventuele broertjes en zusjes van de jarige. Nodigt u ze ook uit? Zo niet, dan moet u voor hen tijdig een alternatief verzorgen. Nodigt u ze wel uit, doe dat dan ook ‘officieel’. 

 

4. Denk na over het aantal

Allereerst is er een praktische kant aan deze vraag. Waar wordt het feestje gehouden, oftewel hoeveel ruimte (en begeleiding) heeft u ter beschikking? Ten tweede is een soort gouden regel dat u evenveel kinderen uitnodigt als het aantal jaren dat de jarige oud wordt (iemand die 6 wordt, nodigt dus 6 kinderen uit). Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen de jarige de vrije hand te laten, de hele klas uit te nodigen of er een soort ‘zoete inval’ van te maken. De keuze is aan u en uw kind. Zorg in elk geval dat u bij de opzet van het feestje met deze keuze rekening houdt. 

 

5. Wees op tijd

Uitnodigingen kunt u het best een week of twee voor de grote dag verspreiden. Ouders kunnen deze datum dan vrijhouden en u hebt nog tijd om eventueel een ander kind te vragen als er eentje afzegt. 

 

6. Niet op school

Vaak worden uitnodigingen op school uitgedeeld. Wilt u verdrietige kindertoetjes vermijden, geef de uitnodigingen dan buiten de klas aan de ouders of bezorg ze aan huis (ook heel stoer!).

 

7. Wees kort maar duidelijk

Een uitnodiging is pas echt compleet met de volgende gegevens:

 

  • Datum van het feest
  • Begin- en eindtijd
  • Waar worden de kinderen verwacht
  • Worden ze thuisgebracht of moeten ze gehaald worden?
  • Moeten de gasten iets speciaals meenemen? (zwemkleding, laarzen)
  • Naam, adres en telefoonnummer van de jarige
  • Het verzoek tijdig te laten weten of de genodigde kan komen 
  •  

    8. Hou rekening met het thema van het feest 

    Organiseert u een themafeest dan licht de uitnodiging alvast een tipje van de sluier op. Het is relatief eenvoudig om iets leuks te maken van de uitnodiging voor een themafeest. Een beetje fantasie is genoeg. Kijk voor voorbeelden maar eens bij de VanHarte Themafeesten. 

     

    9.  Wees eens origineel

    Natuurlijk kunt u een paar kant-en-klare uitnodigingskaarten kopen. Maar misschien vindt u het wel leuk om samen met de aanstaande jarige iets origineels te verzinnen en te maken. Dat hoeft lang niet altijd een kaartje te zijn. U kunt ook uitnodigingen maken van ballonnen, doosjes, foto’s enzovoort. 

     

    10. Hak de knoop door

    U kunt dagen of weken blijven discussieren over bovenstaande aandachtspunten. Bepaal een ‘deadline’ waarop u samen met uw zoon of dochter een standpunt heeft bepaald voor al deze punten. En blijf in principe bij uw standpunt.

    Vanharte

    Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

    Recente artikelen