Uitnodigingen in de praktijk


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Oude foto
Rolien: “Ik heb voor mijn vader die 50 werd, de uitnodiging die u hiernaast ziet, gemaakt. Op de voorkant staat een foto van mijn vader en zijn ouders en broer, van toen mijn vader een jaar of 13 was. De kaart is cremekleurig. Eroverheen ligt een transparant tekenpapier met de tekst erop. Dit tekenpapier loopt aan de bovenkant van de kaart door een snee door naar de binnenkant en ook hier staat de tekst op vermeld.”

 

T-shirt-uitnodiging

Gerrit: “Maak een leuke uitnodiging en print deze op speciaal transferpapier voor T-shirts. Op het T-shirt strijken en uitdelen.”

Krantenverhaal

Petra: “Mijn vader wordt binnenkort vijfig. In al die jaren heeft hij veel dingen meegemaakt. Oftewel: je kan er een boek over schrijven. En dat deden wij dan ook (in de vorm van een krant). Deze krant werd de uitnodiging voor zijn verjaardag. We maakten van A3-papier een krant van A4-formaat. Met op de voorkant een oude foto van mijn vader, zijn geboortekaartje, het weerbericht voor die avond et cetera. Op de tweede pagina de rubriek Sport. Op de derde bladzijde de rubriek Algemeen, met onder meer de Speurders. En op de vierde pagina de uitnodiging zelf.

De krant was levensecht: met oplage, een korte inhoud, colofon etc.

Deze uitnodiging was zo’n succes dat het dorp er echt over begon te praten en dat kwam. Dit kwam ook doordat we in de krant ook de namen van alle gasten hadden verwerkt. Het zal nog wel moeilijk worden om dit geheim te houden voor mijn vader. De bedoeling is dat hij tot zijn verjaardag van niets weet en op de ochtend van de grote dag ‘onze’ krant in zijn eigen ochtendblad vindt.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen