Trouwen in het buitenland


Er kunnen allerlei redenen zijn om te kiezen voor een huwelijk buiten Nederland. Misschien wilt u dit bijzondere moment alleen met uw partner beleven. Of u houdt er niet van een hele dag in het middelpunt van de belangstelling te staan.

 

Het kan ook zijn dat de romantische uitstraling van een tropische lokatie of wereldstad u trekt. Of dat u beide ‘gewoon’ verzot bent op reizen. Hoe dan ook, een huwelijk over de grenzen past bij u. Wat moet u regelen voor een huwelijksplechtigheid buiten Nederland? Welke mogelijkheden zijn er? Wie kan u verder helpen? Zomaar wat vragen waarvan VanHarte zich kan voorstellen dat ze bij u leven. In deze rubriek geven wij u graag een aantal tips mee.

 

Geheime expeditie voor twee

Uw bruiloftsreis kan onder het mom van een gewone vakantie geschieden. Misschien dat u wel uw naaste familie op de hoogte brengt van uw trouwplannen. Bij terugkomst kunt u vervolgens uw overige familie en vrienden op de hoogte stellen.

 

Met zijn allen

Het is ook mogelijk om uw naaste familie en uw beste vrienden met u mee te nemen. In dat laatste geval is het gebruikelijk dat u de reis- en verblijfkosten vergoedt. Misschien wilt u er een grotere groep bij betrekken. De financiële overwegingen tellen hierbij waarschijnlijk het zwaarst. Niet iedereen kan het zich veroorloven om voor uw huwelijksvoltrekking dagen vrij te nemen en de reis te bekostigen. U kent zelf uw familie en vrienden en uw eigen budgettaire mogelijkheden het beste. Gaat u met zijn tweeën, vergeet niet getuigen te (laten) regelen.

 

Papieren en zo

Een aantal papieren heeft u altijd nodig. Dit zijn een uittreksel uit het internationale personenregister en een uittreksel uit het geboorteregister. Vergeet ook de ondertrouwakte niet. Was u eerder getrouwd, dan is ook een akte van echtscheiding of overlijden vereist. En natuurlijk geldige paspoorten. En dan hebben we het nog niet over specifieke eisen die bepaalde landen stellen. Informeer bij de ambassade van het betreffende land of bespreek het met uw reisbureau. Vraag ook naar de voorwaarden van legalisatie van uw trouwakte. Zowel in het land waar u trouwt als terug in Nederland. Mocht één van u niet de Nederlandse nationaliteit hebben, dan gelden er mogelijk nog andere voorwaarden

 

Zelf regelen of de specialist inschakelen

Zelf regelen is een optie. Voor sommige lokaties is dit makkelijker te realiseren dan voor andere. Misschien hebt u de perfecte lokatie reeds op het oog. Kent u het land en de mensen en instanties al goed. Bereid u wel voor op veel telefoontjes en geregel. Aanstaande bruidsparen die deze rompslomp niet zien zitten, raden wij aan een reisbureau in te schakelen. Er zijn tegenwoordig reisbureaus die zich specialiseren in huwelijks- en trouwreizen.

 

Toch een feestje?

Voordat u vertrekt, verstuurt u uitnodigingen voor een groot feest als u getrouwd weer terug bent. U kunt hierin uw buitenlandse huwelijk aankondigen. Tegelijkertijd uit u uw wens dat de genodigde deze stap met u komt meevieren. Het feest kan qua aankleding, muziek en catering in het teken staan van uw huwelijksbestemming. Het is leuk om de huwelijksvoltrekking op video vast te leggen en voor geïnteresseerden een aparte videoruime in te richten tijdens het feest. Of u versiert de zaal met mooie foto’s van uw reis en huwelijk.

 

Meer informatie?

Neem contact op met uw gemeente, de ambassade(s) en het Ministerie van Buitenlandse zaken

VanHarte wenst u een grenzenloos mooie bruiloft!

 

 

 

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen