Warmte, strand, water en veel drinken. Dat zijn ingrediënten die bij een tropisch feest horen. De tijd van het jaar is niet van belang. Zet de thermostaat op 30 en het tropische temperatuurtje is er al. Kleed de ruimte passend aan. Laat de gasten in gepaste kledij komen en het feest kan beginnen.

 

Uitnodigingen
(Bezoek ook onze algemene rubriek Uitnodigingen)

 

Zonnig
Deze kunt u op veel verschillende manieren maken. Maak ze van zilverpapier, versier ze met glitter, teken er een zon of palmbomen op. Knip ze in de vorm van een ananas. Of maak een plaatje van een eilandje van zand (met gekleurd zand dat voor zandschilderkaarten wordt gebruikt) en versier deze met meisjes en jongens in badkleding.

 

Stoeltje
Koop een opblaasbaar stoeltje (zo één die je voor een Barbie kunt gebruiken). Stop deze in een envelop, met daarbij wat zand en een plaatje van een lekker drankje. Op een bijgevoegd kaartje komt de tekst met de uitnodiging.

 

Aankleding

 

Versieren

Probeer een ruimte te vinden die u kunt omtoveren tot een strandachtig geheel.

 • Strooi zand op de vloer.
 • Plaats luchtbedden, strandstoelen, parasols en nep palmbomen.
 • Informeer bij een reisbureau of ze nog passend etalagemateriaal hebben. Leg her en der reisgidsen neer met tropische bestemmingen.
 • Zorg voor een kinderbadje dat u vult met water. Laat hier plastic vissen in zwemmen. Hang visnetten op, met plastic schelpen er in. Maak rond het badje een strand met schepjes, vormpjes en emmertjes.
 • Maak een bar, versier deze met zilverpapier, gekleurde lampjes, en posters van tropische bestemmingen.
 • Zet een surfplank tegen een muur.
 •  

  Verkleden
  Laat de gasten in badkleding of in ieder geval in tropische kleding komen. Geef de bezoekers bij binnenkomst een bloem, in het haar of om de nek.

   

  Muziek
  Voor de muziek zoek je iets als de Beach Boys of Hawaiiaanse muziek. Veel gewone zomerhits zijn natuurlijk ook prima.

   

  Activiteiten
  (Bezoek ook onze algemene rubriek Spelletjes en andere Activiteiten)

   

  Dansen

   

  Beachvolleybal
  Maak teams van twee personen. Span een netje en het spel kan beginnen.

   

  Waterballonnen gooien
  Dit is meer iets voor in de zomer. Vul de waterballonnen en ga maar lekker overgooien. Wie is er straks het natst?

   

  Vissen
  Maak in het badje een hengelspel. Stop plastic vissen in het badje met magneetjes er aan. Laat de aanwezige gasten hengelen. Eventueel zet je op de vissen nog een paar punten. Overigens….vergeet de laars niet.

   

  Hoela hoela danswedstrijd
  Iets voor de jongens. Geef ze een rieten rokje aan en wijs na de wedstrijd de ‘hoela hoela’-danseres van de avond aan.

   

  Evenwichtspel
  Zet een surfplank neer over een boomstammetje of een ronde balk. De deelnemers moeten nu proberen zo lang mogelijk te balanceren op de surfplank. De uiteinden van de plank mogen hierbij niet op de grond komen.

   

  ‘Glow in the dark’ bowling
  Regel een aantal plastic bowlingkegels. Vul deze met een laagje zand, zodat ze iets steviger staan. Schilder ze met ‘glow in the dark’-verf. Zoek er een bal bij. Doe de meeste lichten uit en het spel kan beginnen. Je kunt ze ook spierwit schilderen en alleen een blacklight laten branden (zo’n lamp waarbij alle witte spullen paars oplichten).

   

  Cocktailwedstrijd
  Wie maakt de gekste, lekkerste, mooiste (alcoholvrije!) cocktail van de avond?

   

  Zandkastelen bouwen
  Als je een strandje hebt kunnen maken, is de volgende logische stap dat je er zandkastelen maakt. Wie is een expert op dit gebied?

   

  Kokosnotenspel
  Gooi een kokosnoot over of geef hem door. Als de muziek stopt, is degene die hem in de hand heeft, af.

   

  Flessenpost
  Neem een fles. De jarige stopt er een papier in met een gekke opdracht. Alle aanwezigen zitten in een kring. De fles wordt rondgedraaid in het midden van de kring. Als de fles is uitgedraaid, krijgt degene waar de hals naartoe wijst de fles. Deze haalt de opdracht er uit en voert deze uit. Als de opdracht goed is uitgevoerd, wordt er door deze persoon een nieuwe opdracht ingedaan en begint het spel opnieuw.

   

  Hapjes en drankjes

   

  Tropische cocktail
  Geef de gasten bij binnenkomst een tropische (alcoholvrije) cocktail. Geef de glazen een gesuikerd randje en zet er een parasolletje in.

   

  Milkshakes, fruitdrinks en echte kokosmelk
  De kokos kunt u in stukjes snijden en met een prikkertje er in als sier in een drankje stoppen. Sommige combinaties zijn heel lekker.

   

  Sorbet met ijs en vruchten

   

  Hapjes
  Stukjes pizza, salade met stokbrood, frisse fruitsalade en als het mogelijk is een stukje vlees van de barbecue. Pinda’s en chips doen het vast ook prima.

   

  Mee naar huis

   

  Wil je de gasten een leuk aandenken geven, maak dan voor alle gasten een glas met zijn/haar naam er in gegraveerd. Het glas kunnen ze steeds weer laten vullen en na het feest gaat het mee naar huis.

   

  Trakteren op school
  Bezoek ook onze algemene rubriek Toffe Traktaties
 • Zonnetjes
 •  

   

  Films, boeken en cd’s
  Bezoek ook onze Boekenkast

   

  Goede tip voor dit onderdeel? Laat het ons weten..

   

  Buiten de deur
  Bezoek ook onze algemene rubriek Liever Buiten de Deur

   

  Goede tip voor dit onderdeel? Laat het ons weten..