Tropische party in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Tropisch muziekfeest

Yvonne: “Gek doen is favoriet bij kinderen. Een feest met een drumworkshop, buikdansworkshop, Afrikaans drummen en dansen gaat erin als koek. Laat de kids lekker veel herrie maken. Denk ook aan aparte hapjes zoals pannenkoeken uit Ethiopië met allerlei sausjes. Laat ze op de grond zitten aan een grote platte schaal met elk een eigen hoekje pannenkoek. Je kunt de schaal ook vullen met de standaard gerechten waar kinderen dol op zijn: patatjes, worstjes, kroketjes, appelmoes. Dit wordt knokken of juist erg gezellig, als ze de opdracht krijgen niet het eten in hun eigen mond te stoppen, maar bij een vriendje of vriendinnetje.

Bloemenkrans

Mieke: “Limbodansen is ook een onderdeel van een tropisch muziekfeest. En wat dacht u van een sinaasappel doorgeven onder de kin. De muziek is natuurlijk ook tropisch. De gasten krijgen een bloemenkrans bij binnenkomst. Stokbrood, salade en kleine sateetjes… en wat te denken van een welkomstcocktail? Een suikerrandje langs het glas en een roerstokje met een fruitfiguurtje. Hapjes versierd met parasolletjes, een vruchtenbowl. De tafel versieren met ananas, kokosnoot, citroen enzovoort maakt het feest helemaal af.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen