Tips voor een eerste date, voor de date


Er is een Engels gezegde dat er op neer komt dat je één kans hebt voor een eerste indruk. In het echte leven is het misschien niet zo extreem. We willen natuurlijk geen onnodige druk op u leggen. Er zijn wel wat tips die u kunnen helpen bij een eerste date. Vooraf, tijdens en niet te vergeten, na de date zijn er een paar punten waar u wellicht even bij moet stilstaan.

Voor de date

Wat gaan we doen?

Praat over de invulling van de date. U kent elkaar nog niet of nauwelijks dus zo’n gesprek is geen overbodige luxe. Vaak wordt het automatisch een etentje. Waarom geen strandwandeling met na afloop warme chocolademelk met slagroom. Er zijn geen regels. Of ga samen naar een (Valentijns)feest. Er zijn andere mensen, u kunt dansen. Een leuke manier om samen een avond door te brengen.

Wees duidelijk

Maak duidelijke afspraken over lokatie, tijdstip en kleding. Dat laatste is belangrijk omdat u liever niet in uw spijkerbroek verschijnt als de ander een cocktailjurk aan heeft.

Kom goed voor de dag

Besteed aandacht aan uw persoonlijke verzorging. En voor uw zelfvertrouwen en een mogelijk kusmoment: besteed extra aandacht aan mondhygiëne. Bezoek de sauna, kapper of schoonheidsspecialiste of bereid u thuis voor. Als de portemonnee het toelaat, is een nieuwe outfit ook wel heel leuk natuurlijk.

Bereid u voor

Als u erg zenuwachtig bent, kunt u voor de zekerheid opschrijven wat u mee wilt nemen. Geld, een kam of borstel en eventueel make-up behoren wel op dit lijstje te staan.

Omgangsvormen

In sommige gevallen kan het geen kwaad u te verdiepen in etiquette of omgangsvormen.

Gespreksstof

Denk na over uw date en met name de gespreksonderwerpen, zonder dat u uw spontaniteit kwijtraakt. Wat weet u al van de persoon in kwestie. Wat zou u willen weten? Waarom bent u zo geïnteresseerd in die andere persoon. Zijn er zaken over uzelf die u graag kwijt wilt? Het is geen slecht idee om hier even bij stil te staan.

Meer Tips voor een eerste Date >> voor tijdens na

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen