Tips voor een eerste date, tijdens de date


Er is een Engels gezegde dat er op neer komt dat je één kans hebt voor een eerste indruk. In het echte leven is het misschien niet zo extreem. We willen natuurlijk geen onnodige druk op u leggen. Er zijn wel wat tips die u kunnen helpen bij een eerste date. Vooraf, tijdens en niet te vergeten, na de date zijn er een paar punten waar u wellicht even bij moet stilstaan.

Tijdens de date

Op tijd

Zorg dat u op tijd bent. Dat is een teken van respect. Dreigt u toch te laat te komen, laat uw date dit zo snel mogelijk weten. Gelukkig is dit het mobiele tijdperk!

Neutrale verwachtingen

Hou uw verwachtingen zo neutraal mogelijk. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer, waarbij er geen druk op de daters wordt gelegd. U merkt vanzelf wel of en wat er van gaat komen.

Wees eerlijk

Het kan gebeuren, zeker in het blind date-scenario: u voelt zich helemaal niet op uw gemak bij iemand en u weet niet hoe u de avond moet doorkomen. Het hangt volledig af van de situatie wat u doet. Overweeg om op vriendelijke en respectvolle wijze te zeggen dat u de avond niet voort wil zetten. Mocht dit te pijnlijk of moeilijk zijn, zorg dan dat u in ieder geval aan het eind van de date laat weten dat het bij 1 avond blijft.

Wees uzelf

Het is best moeilijk om uzelf te blijven als u zenuwachtig bent. Het beste kunt u in zo’n geval ronduit tegen uw date zeggen dat u wat nerveus bent en dat dit wel overgaat. In 9 van de 10 gevallen zal uw metgezel(lin) soortgelijke gevoelens hebben en breekt uw eerlijkheid het ijs.

Toon interesse

Toon interesse in de persoon waarmee u bent. Stel dus vragen en luister naar de antwoorden. Dit lijkt een open deur, maar toch gaat het hier vaak – ook door nervositeit – mis. Pas wel op dat u er geen kruisverhoor van maakt! Vertel daarom ook wat over uzelf. Op een manier die bij u past natuurlijk.

Maak er een feest van

Maak van uw date een feestje. Ontspan u en geniet van uw hapje en uw drankje en het gezelschap. Maak plezier met een ‘open mind’.

Meer Tips voor een eerste Date >> voor tijdens na

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen