Tips voor een eerste date, na de date


Er is een Engels gezegde dat er op neer komt dat je één kans hebt voor een eerste indruk. In het echte leven is het misschien niet zo extreem. We willen natuurlijk geen onnodige druk op u leggen. Er zijn wel wat tips die u kunnen helpen bij een eerste date. Vooraf, tijdens en niet te vergeten, na de date zijn er een paar punten waar u wellicht even bij moet stilstaan.

Na de date

Bedankje

Stuur een kaartje, e-mail of bloemen om uw date te bedanken voor de gezellige avond. Wat u stuurt, hangt af van of het vriendschappelijk was of er toch een romantisch tintje aan het afspraakje zat.

Nieuwe afspraak

Bel op voor een vervolgafspraak als het heel leuk was. Meteen de dag erna is misschien wat snel. Een week wachten om niet al te geïnteresseerd te lijken, is meestal geen goed idee. De euro middenweg werkt waarschijnlijk het beste.

Inhoud

Als uw date iets heeft gezegd over een bepaald programma of boek kunt u hieraan refereren. Stuur een kopie van een krantenartikel over het desbetreffende onderwerp. Misschien is er een voorstelling of tentoonstelling gepland waarvan u verwacht dat uw date het leuk zal vinden. Laat het hem of haar weten en het is mogelijk direct de tweede date.

Ga er voor

Doe uw best. Als u romantisch geïnteresseerd bent in de andere persoon, ga er dan voor met een rustig enthousiasme. Laat u door schroom niet weerhouden. Hier nog wat harten onder de riem:

“Faint heart never won fair maiden”
Engels gezegde, oorsprong onbekend

“It is better to have loved and lost than never to have loved at all”
Àlfred Tennyson

“Wie niet van geluk weet te genieten als het komt, moet niet klagen als het hem verlaat”
Miguel de Cervantes

“De liefde is een glas dat breekt als men het te onzeker of te kordaat aanpakt”
Russisch spreekwoord

Meer Tips voor een eerste Date >> voor tijdens na

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen