Tip Top Tien voor Tienerfeesten


Uw tiener wil een feest geven. Hoera! Of niet? Voor ouders die het eerste tienerfeest met angst en beven tegemoet zien, is er nu de VanHarte Tip Top Tien voor Tienerfeesten. Tien praktische tips die u helpen bij het overleg met uw tiener.  VanHarte Tip Top Tien voor Tienerfeesten

(tien gouden tips voor ouders)

1. Lees en bookmark deze pagina’s

U zult vele pagina’s op VanHarte vinden over dit onderwerp. Daarnaast heeft het VanHarte FeestForum een speciale rubriek over Tienerfeesten. Kom regelmatig langs om te zien wat feestend Nederland zoal bezighoudt.

2. Tiener organiseert zelf

Laat de organisatie zo veel mogelijk over aan de tiener (afhankelijk van zijn/haar leeftijd) en doe zelf dienst als ‘achtervanger’.

3. Maak goede afspraken

Maak goede afspraken over het aantal uit te nodigen mensen en het budget. 

4. Spreek sancties af

Maak goede afspraken over de regels die gelden op het feest. Denk aan onderwerpen als drank, sex en drugs. Bedenk ook van tevoren welke sancties u zet op overtreden van deze regels (wegsturen bijvoorbeeld).

5. Wie ruimt de rommel op?

Spreek af wie de rommel na het feest opruimt en wanneer dit gebeurt.

6. Breng de buurt op de hoogte

Vaak zullen feestjes van tieners wat luidruchtig verlopen. Laat uw tiener een dag of wat van tevoren bij de buren  langs gaan om ze op de hoogte te brengen van het feestje en te beloven dat de overlast tot een minimum wordt beperkt.

7. Wees onopvallend of niet aanwezig

Wordt u niet weggestuurd door zoon- of dochterlief, wees dan onopvallend op de achtergrond aanwezig op het feest. 

8. Wees tolerant

Hou er rekening mee dat het geen bedaard feest zal zijn en loop niet als politieagent verboden uit te delen. Ontspan u en ga desnoods een avond weg.

9. Zorg voor een goede muziekinstallatie en passende muziek

Uw tiener kan zelf cd’s samenstellen met feestmuziek of muziek huren in de bibliotheek. Overweeg of u een DJ inhuurt. Maak afspraken over het volume!

10. Eten en drinken is er nooit genoeg

Zeker niet met wat tienerjongens in de groei. Zelf maken is een mogelijkheid, cateren, een American Party of pizza laten bezorgen is misschien wel zo makkelijk.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen