Tip Top Tien voor Kraamfeesten


Kiest u voor een kraamfeest in plaats van bezoek tijdens uw kraamweken? Zorg dan dat u de zaken goed voorbereid. Na de geboorte heeft u uw handen vol aan de kleine spruit. Begin dus al ruim voor de uitgerekende datum en pak het gestructureerd aan. De VanHarte Tip Top Tien voor Kraamfeesten is een mooi beginpunt voor uw planning.


VanHarte Tip Top Tien voor Kraamfeesten

(tien gouden tips voor een fantastisch kraamfeest) 

 

1. Lees en bookmark deze site

U zult vele pagina’s op VanHarte vinden over dit onderwerp. Daarnaast heeft het VanHarte FeestForum een speciale rubriek over Babyfeesten. Kom regelmatig langs om te zien wat feestend Nederland zoal bezighoudt.

 

2. Bedenk wat u wilt en maak een planning

Voordat u gaat plannen, moet u een aantal zaken overwegen. Doet u het zelf of besteedt u het uit? Bij deze overweging spelen de kosten een cruciale rol, maar ook de vraag of u het leuk vindt om zoiets te organiseren. Organiseert u het thuis of buiten de deur? Dit is uiteraard mede afhankelijk van het aantal mensen dat u wilt uitnodigen en de grootte van uw huis en tuin. Zo zijn er een heleboel vragen die u voor uzelf moet beantwoorden voordat u tot planning overgaat. Laat het feest in elk geval niet veel langer duren dan een uur of drie. 

 

3. Wees duidelijk

Wees duidelijk over de tijd, datum, de cadeaus en eventuele regels (zie punt 4, 6 en 7). Het best kunt u dit op de uitnodiging al vermelden. Zet ook alvast op uw geboortekaartje wanneer het kraamfeest wordt gehouden. Zo voorkomt u dat u in de periode tussen geboorte en kraamfeest alsnog wordt overspoeld met visite. 

 

4. Cadeaus? 

Om te voorkomen dat u veel van hetzelfde krijgt (sokjes en knuffels bijvoorbeeld) kunt u een cadeaulijst opstellen. Deze legt u bij een winkelier, vriendin, schoonzus of publiceert u op internet. Vergeet niet op de uitnodiging aan te geven waar uw gasten deze lijst kunnen vinden. Wie alles al heeft en/of niet meer wil hebben, kan ervoor kiezen een donatiepot voor een goed doel (of voor de studierekening van uw kind) neer te zetten. Gasten mogen hier het geld in stoppen dat ze anders aan een cadeau hadden besteed.

 

5. Maak een aparte hoek voor kinderen.

Vraag iemand om te komen schminken, zet een heleboel speelgoed neer of een grote doos met verkleedkleren. Vraag eventueel of iemand anders daarvoor wil zorgen. U kunt ook een clown inhuren of een leuke oppas. Leg knutselspullen neer, dat vinden de meeste kinderen leuk. Installeer een PC met spelletjes of draai een gezellige videoband.

 

6. Richt een rookvrije ruimte in

Rook is schadelijk voor baby’s. Richt een ruimte in waar mensen kunnen roken en hou de omgeving van de baby rookvrij. Of vraag gasten om helemaal niet te roken. Zo lang duurt uw kraamfeest immers ook niet….

 

7. Rustig voeden

Ga rustig voeden als je baby hongerig is en trek u terug als u daar behoefte aan heeft. Als u zelf onrustig bent, zal de baby ook niet lekker drinken. En een ontevreden baby tijdens het kraamfeest vraagt meer zorg.

 

8. Baby vasthouden

Veel mensen willen de baby vasthouden en dat is begrijpelijk. Ga hierbij op uw gevoel af. Zit de baby lekker op schoot of slaapt zij/hij gewoon lekker door dan is er niets op tegen om de baby op te houden. Wordt de baby huilerig en moe, leg haar/hem lekker in een bedje. U kunt ook overwegen om de baby in een draagdoek te leggen of, als de baby al groot genoeg is, in een buikdrager. Of meldt op de uitnodiging wanneer uw kindje slaapt en hou u aan deze tijden (dus ook niet even stiekem om de hoek kijken!). 

 

9. Niet te snel

Plan het feest niet te snel na de geboorte van de baby. Geeft u het feest meteen de eerste maand, dan bent u zelf nog helemaal niet fit. 

 

10. Geniet! 

Ga op tijd naar bed en zorg dat u goed uitgeslapen bent (voor zover dat mogelijk is). Wees ontspannen en geniet van uw feest. Maak u geen zorgen… u bent goed voorbereid.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen