Themafeesten in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Jip en Janneke feestje

Deborah: “Lees een verhaaltje voor van Jip en Janneke waar een actie in zit. Speel het verhaaltje na met de kinderen. Voorbeeld: Jip en Janneke gaan bellen blazen.”

Poppenkast

Romy; “Mijn dochtertje van 5 was laatst op een feestje dat ook gewoon thuis werd gevierd met allerlei leuke spelletjes. Voor haar was het hoogtepunt de poppenkast. Vader had bovenop de keukentafel de poppenkast gezet en zat daar zelf achter met een handjevol poppenkastpoppen. Leuk verhaaltje verzonnen met natuurlijk wat ‘goeden’ en ‘slechten’. Toen wij moeders de kinderen kwamen halen zaten de meiden allemaal op een stoel met een zakje chips te kijken (en te roepen natuurlijk!). Het was zo leuk om te zien! Ze vonden het stuk voor stuk geweldig!”

Jip en Janneke feest

Hanneke: “Voor de 4de verjaardag van onze dochter organiseerden wij een Jip en Janneke feest. Zowel voor vrouwelijke als mannelijke gasten een goed onderwerp. Vooruitlopend op een activiteit lazen we steeds een toepasselijk verhaaltje voor uit het grote Jip en Janneke boek (verjaardag, knutselen, bellen blazen). Bij de HEMA zijn toepasselijke feestartikelen te verkrijgen (limonade, ballonnen,tafelversieringen, uitnodigingen, kleine prijsjes).”

Jellabie-feest

Eva (12 jaar) mailde ons dit idee voor een peuterfeestje met de grote helden van veel ukken: de Jellabies.

Uitnodigingen

Teken een Jellabie op vrolijk karton en zet er de uitnodiging op. Laat uw peuter (met uw hulp) zelf zijn/haar naam schrijven. Vraag eventueel of de kinderen verkleed komen als Jellabie.

Hapjes en Drankjes

Koop Jellabie-snoepjes en serveer limonade in felle Jellabie-kleuren.

Activiteiten

  • Dansen als de Jellabies
  • Schminken als Jellabies
  • Kleurplaat met dikke lijnen (te vinden op internet)
  • Video kijken

Bedankjes

Maak een collage van Jellabie-http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images, maak kleurenkopieën en plastificeer de vellen. Zo heeft elk kind een Jellabie-placemat.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen