Themafeesten in de praktijk: Schuifelspel, Sneeuwbaldans, Tropische spelletjes, Tropical party bij slecht weer, Zwerversbal, Romeins slaapfeest


Op deze pagina’s verzamelen we alle tips van VanHarte-bezoekers voor themafeesten voor tieners. Floppers, toppers en andere verhalen. De meeste in de praktijk uitgetest en dus zeker de moeite van het lezen waard.

Schuifelspel

Margo: “Ik heb een feest gehouden met mijn dochter van 11, dus dit hoort denk ik bij de rubriek tieners. Ze houden altijd van veel dansen bij mij in elk geval. Als ik u was zou ik rond zo’n leeftijd nog niet te veel eten en drinken neerzetten, want dat is in een mum van tijd op. Schuifelspelletjes vinden ze bij ons ook erg leuk Doe bijvoorbeeld van de naam van alle meisjes in een bakje en laat de jongens allemaal een briefje pakken. Met dat meisje moeten ze schuifelen.”

Sneeuwbaldans

Tesse: “Erg leuk om te doen bij een discofeest: de sneeuwbal. Je zet een schuifelliedje op en laat twee kinderen beginnen met schuifelen. om de zoveel tijd stop je de muziek dan moeten ze allebei iemand die aan de kant staat, uitkiezen. En zo wissel je dan door en na een poosje staat de hele vloer vol.”

Tropische spelletjes

Brigitte: Het is ook leuk om hoolahoop-wedstrijdjes te doen. Wie het langst met de hoepel kan draaien, wint een prijs(je). En kokosnoot happen. Leg stukjes kokosnoot of appel in een teil met water, en probeer die alleen met je mond (handen op de rug) te pakken te krijgen.

Tropical party bij slecht weer

Ingeborg: “Een tropical (beach) party is natuurlijk het leukst om buiten te houden. Dat was vorig jaar dus ook ons plan, maar op de betreffende dag was het erg bewolkt en dat voorspelde niet veel goeds. Desondanks besloten we het toch buiten te houden. We hebben het zonnescherm uitgedaan, en met afdekplastic een soort tent gemaakt. Hierdoor zaten we niet alleen droog, maar ook uit de wind. Wel even opletten dat het regenwater niet in ‘zakken’ op het zonnescherm blijft staan, anders wordt dit te zwaar. En het zag er meteen erg leuk uit vanwege dat knalblauwe en oranje kleurtje.

Het regende gelukkig die dag niet erg veel, en zelfs de zon kwam nog even door. ‘s Avonds bleef de warmte nog even lekker onder ons tentje hangen.

Als decoratie hadden we schelpen op de vloer liggen. Als je wel eens mosselen eet, moet je voortaan de schelpen bewaren! Ook de strandmatjes (die kosten bijna niets), stretcher en badlakens werden te voorschijn gehaald. Diverse kleurige ballonnen en slingers werden opgehangen en er was eten in plastic schalen van verschillende (tropische) kleuren. Natuurlijk was er ook een BBQ aanwezig en kon iedereen zijn of haar eigen cocktail maken. Ook de sangria (met vruchtjes) viel in de smaak.

Toen het af begon te koelen, hebben we de vuurkorf aangestoken. Dat was niet alleen lekker warm, maar ook zeer geschikt om de marshmellows boven te houden De gasten waren verplicht zich te verkleden.

Dresscode:

feeling hot! Wij hadden ze van te voren een uitnodiging gestuurd met daarop een man en vrouw in bedkleding op een onbewoond eiland met palmboom. Deze konden ze uitknippen (langs de stippellijntjes) en omvouwen. Onderaan de uitnodiging diverse tropical kledingstukken om uit te knippen en de poppetjes aan te trekken. Zo konden ze vast in de stemming komen. De heren droegen Hawai-bloezen, en de dames hadden (vanwege het weer) hun bikini’s over hun kleding aangetrokken. Ook de bloemenkransen, zonnebrillen en bodyboards ontbraken niet.”

Zwerversbal

Ingri: “Hier in de Achterhoek worden regelmatig Zwerversballen gegeven. Je laat iedereen als ‘zwerver’ komen (dus oude kapotte kleren). Dan zet je buiten vuurkorven neer, je zet oude tafels en stoelen in een zaal en geeft iedereen iets te drinken in oude kopjes (waar de oortjes van af zijn enz.). Als iedereen het drinken op heeft, gooi je de kopjes allemaal weg. Zo kan je verschillende dingen bedenken…”

Romeins slaapfeest

Annebeth: “Ik ben 14 en vorig jaar heb ik met mijn twee beste vriendinnen een Romeinse ‘slaapparty’ gehouden (soort togafeestje). De jarige (ik niet hoor) had de woonkamer heel knus ingericht door allerlei witte en licht getinte kussens op de grond te leggen rondom drie luchtbedden. Er stond een glazen tafel met een grote schaal vol druiven. We hadden ons allemaal verkleed met toga’s (een wit laken om je heen) en toen gingen we Cleopatra kijken (en nog een griezelfilm).

Wat ook leuk is, is om als ouder midden onder een spannende griezelfilm (het liefst van de SCREAM-serie, want daar word het slachtoffer gebeld) op te bellen (van boven naar de woonkamer).”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen