Themafeesten in de praktijk: Halloweenparty, Horrorfeest, Eindexamenstunt, Disco en film, Persoonlijk cd-tje, Hippiefuif, Aankleding voor een griezelfuif, Modeshow


Op deze pagina’s verzamelen we alle tips van VanHarte-bezoekers voor themafeesten voor tieners. Floppers, toppers en andere verhalen. De meeste in de praktijk uitgetest en dus zeker de moeite van het lezen waard.

 

Halloweenparty

Anoniem: “Wat ik en mijn vriendinnen leuk vinden om te doen in de herfstvakantie, is het organiseren en (vooral) het uitvoeren van een HALLOWEENPARTY. Een van de ouders wordt lief aangekeken voor het uitlenen van een garage of kamer in het huis. Met slingers, ballonnen en verduisteringsmateriaal of zelfgemaakte dingen wordt deze kamer omgetoverd in een Halloweenhol. De vloer wordt vol gelegd met matrassen, slaapzakken en kussens, zodat dit ‘s nachts niet meer hoeft te gebeuren.

 

De ‘gastouder’ zorgt voor eten, bv patat of macaroni. Na het eten kan een spel gespeeld worden (Cluedo of Zoek de dader). Verder kijken we (in ons Halloweenhol) meestal 2 of 3 films, waarbij Scream, Scary movie, The cell en The mummy op het ogenblik wel aanraders zijn.

 

Tegen een uur of 12 wordt buiten een spooktocht gedaan. Iedereen gaat verkleed mee om op een uitgestippelde route opdrachten uit te voeren of vragen te beantwoorden. Na de spooktocht wordt er nagepraat en kunnen er naar eigen keus activiteiten plaatsvinden in het Halloweenhol.”

 

Horrorfeest

Lieke: Dit is een feest voor jongens en meisjes vanaf 13 jaar. Je laat de kinderen ‘s avonds rond een uur of 6 naar de plaats van bestemming komen. Verander bijvoorbeeld je schuur, tuin of huis in een echt eng horrorfestijn.

 

 • maak alles pikdonker;
 • hang nep spinnenwebben aan schuttingen, lampen of kasten op;
 • huur koop of leen een rookmachine;
 • zet echt enge horrormuziek op;
 • zet een grote spiegel neer en hang er wat nep spinnenweb aan;
 • zet onder de spiegel een lamp, zodat je een eng gezicht krijgt als je in de spiegel kijkt;
 • leen, huur of koop een aantal discolichten;
 • zet een grote eettafel neer en maak een griezelgerecht klaar. Ga dan allemaal samen eten.
 •  

  Na het eten gaan jullie nog een paar horrorverhalen vertellen tot het donker is. Je vader, moeder of kennis zet je af in het bos (geblinddoekt) en rijdt weer naar huis. De blinddoeken mogen af. De kinderen moeten de weg naar huis zoeken maar mogen door niemand gezien worden (leiders fietsen, lopen of rijden af en toe vermomd langs). Dus de kinderen moeten voor iedereen weg duiken. Verzin voor onder de tocht nog een aantal opdrachten. Degenen die het eerste thuis zijn hebben gewonnen. Zorg ervoor dat er altijd iemand in de buurt is die de kinderen die bang zijn mee naar huis mag nemen en geef ze bijv een GSM mee.

   

  Aan het einden van de dropping gaan de kinderen nog even lekker dansen op horrormuziek. Na een uurtje gaan de kinderen een erg enge horrorfilm kijken. Als de film is afgelopen, zorgt u ervoor dat er een moment gaat gebeuren wat in de film ook is gebeurd, zodat de kinderen lekker schrikken. Vertel na afloop dat het maar voor de schrik was.

   

  Laat de kinderen lekker napraten over de bizar enge avond en laat ze daarna lekker slapen. Als iedereen in slaap is (‘s ochtends heel vroeg), hangt u ondertussen natte slierten op met een slijmerig tintje (boven hun bedden) (zeep ofzo) laat het lekker uit druppen. Zet enge horrormuziek heel hard op, zodat de kinderen wakker worden. Ga na het aankleden lekker ontbijten en praat nog even na over de avond (vraag net alsof je van niks weet).”

   

  Eindexamenstunt

  Margreet: “Wat alle tieners leuk vinden, is om aan het eind van een schooljaar de leraren terug te pakken voor alles wat ze het afgelopen jaar (jaren) hebben gedaan. Dit kan gedaan worden door een quiz te houden waarbij de vragen nooit goed kunnen worden beantwoord. De sanctie hierop is een taart gooien, of een zeephelling nemen o.i.d. Aan het einde van de quiz kan de hele klas of school ook nog even van de zeephelling gebruik maken. Eventueel als wedstrijdje tussen bijv. de 2 liefste, de 2 stoerste, de 2 knapste leerlingen van een klas.”

  Disco en film

  Kim: “Teens vinden het leuk om een disco te houden of naar de film te gaan. Ik ben zelf ook een teen en ik ga met mijn verjaardag naar de nieuwe film van Britney Spears.”

  Persoonlijk cd-tje

  Sianne: “Als bedankje voor alle kinderen, die mijn dochters verjaardagsfeestje (disco/bbq-party) bezochten, hebben wij het volgende bedacht: Met de cd-brander en een downloadprogramma hebben wij een persoonlijkcd-tje gemaakt. Hierop stond een ingesproken bedankje van mijn dochter en 18 van haar favoriete nummers, die ook tijdens de disco werden gedraaid. Als voorkantje hadden wij een foto van mijn dochter ingescand en afgedrukt. Prijs per stuk is ongeveer f2,- . Afhankelijk van de leeftijd of het thema van het feest, kunnen de nummers op de cd natuurlijk worden aangepast.”

   

  Hippiefuif

  Tine: “Wij hebben voor de verjaardag van een vriendin (16 jaar) een hippiefuif georganiseerd! Met muziek van John Lennon en The Beatles, posters van oude sterren, discobollen aan het plafond,…het was echt zeer tof! Iedereen moest ook verkleed zijn met o.a. een lange pruik, klein rond brilletje, band in het haar, wijde broeken,…We hebben wat afgelachen!”

   

 • Jacqie: “Kijk voor kledingideeën voor een hippiefeest eens op de site van de Hippieshop.
 • Karin: “Een vriend van mij organiseerde een jaren 60-fuif en had iedereen gevraagd om gekleed in zwart en wit te komen. In de jaren ’60 was er immers alleen nog zwart-wittelevisie. Het eten, de versiering, verlichting, … was ook allemaal zoveel mogelijk zwart-wit gehouden. Heel stijlvol en eigenlijk niet zo moeilijk te realiseren.”
 •  

  Aankleding voor een griezelfuif

  Tesse: “Voor de wat oudere kinderen (vanaf een jaar of 12) kan je ook een griezelfuif organiseren. Dus geen opdrachten maar heel het huis (of het liefst een oude schuur of kelder) versieren met wit draad (spinnenwebben) en de ramen donker maken met (zwarte) verf. Je moet wel zorgen voor ‘black and white’ lichten, anders zie je de spinnenwebben niet. Ook kan je het met ‘glow in the dark’ spinnen en vleermuizen griezelig maken. Of doe allemaal lichtjes in crêpepapier doen.”

   

  Modeshow

  Els: “Toen onze dochter 10 jaar werd, hebben we een modeshowfeest gehouden. Daarvoor hadden we veel verschillende outfits bij elkaar gesprokkeld (verkleedkist, eigen avondkleding en lenen van anderen) en op een kledingrek bij elkaar gehangen. Gekocht werd een aantal meter verschillende kleurtjes tule en verenboa’s. Eerst maakten we met de meiden ieder hun eigen hoed (door mij gevouwen uit karton, origamimodel) en te versieren met kralen, kant et cetera. Daarna mochten ze zich verkleden en opmaken. Elk meisje mocht daarna een beschrijving van zichzelf als model op papier zetten. Toen werden de rollen verdeeld: iemand die de meisjes aankondigde, iemand die een video maakte en iemand die de muziek verzorgde. We hebben als publiek voor de modeshow mensen uit de buurt uitgenodigd. ‘s Morgens (de meiden bleven ook slapen) mochten ook de ophalende ouders de video van de show bewonderen.”

  Vanharte

  Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

  Recente artikelen