Thema Traktaties: Stop de trein, Kerstballen mét, Kerststerren en een Kersttraktatie


Geeft uw kind een themafeestje, dan is het natuurlijk leuk om hier bij de traktatie rekening mee te houden. Hier verzamelen we allerlei traktaties die niet in de andere rubrieken thuishoren, maar wel aan een themafeest kunnen worden gekoppeld. Ook traktaties die inhaken op de actuele feestdagen vinden hier een plaatsje.

 

Stop de trein

Shirley: “Voor mijn zoontje Remy (bijna 5) maak ik dit jaar een stopbord (van een treinconducteur). Beplak een rond bierviltje met witte karton, snijd een rode cirkel uit en plak die in het midden op het witte karton. Op de (blanco) achterkant plak je in het midden met dubbelzijdige fototape bijvoorbeeld een doosje M&M’s en als ‘stokje’ plak je (weer met dubbelzijdige fototape) een stempelstift direct onder het doosje. Schrijf er dan nog de naam en leeftijd van de jarige bij.

 

TIP: Ik heb later een kleine wijziging toegepast: i.p.v. dubbelzijdige plakband heb ik later siliconen(hobby)kit gebruikt, omdat bleek dat de plakband bij flink zwaaien losliet. Voordeel van de kit is dat de stempelstift zonder plakresten losgemaakt kan worden.”

 

Kerstballen mét

Wendy: “Ik ben op 21 december jarig. Vorig jaar werd ik drie en heb ik “kerstballen mét” uitgedeeld. Uit gekleurd karton kerstballen knippen. In het puntje bovenin gouden of zilveren lintjes vastmaken. Een tekst en/of versiering op de kerstbal maken en aan de lintjes een kerstkransje bevestigen. Simpel, leuk en lekker.” 

 

Kerststerren

Neel: “Mijn zoon is op 24 december jarig. Toen hij vorig jaar vijf werd, heeft hij getrakteerd op kerststerren met een gat in het midden. De kersterren heb ik bij de bakker gekocht. Ik heb uit rood en groen karton sterren geknipt en met een goudschrijvende pen op de ene kant zijn naam en leeftijd geschreven. Aan de andere kant schreef ik ‘prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar’. Met een perforator maakte ik er een gaatje in, waarna ik een rood lint door het koekje en de ster trok. Een knoop erin, klaar! 

 

Tip: Na de feestdagen zijn de kerstartikelen vaak behoorlijk afgeprijsd. Zo heb ik alvast voor de volgende traktaktie van mijn zoon potloden gekocht met verschillende afbeeldingen van een kerstman erop.”

 

Kersttraktatie

Linda: “Koop leuke waxinelichtjes in de vorm van een kerstmannetje of sneeuwpop. Pak ze in cellofaanpapier en doe er een leuk strikje omheen. Aan het strikje bindt u eventueel nog een Kerstkransje.”

 

Meer Thematraktaties >> 1 2 3 4 5 6 7

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen