Thema Traktaties: Sint-traktatie, Paddestoelen, Gezonde paddestoelen en Kaas en worst in Kerstsfeer


Geeft uw kind een themafeestje, dan is het natuurlijk leuk om hier bij de traktatie rekening mee te houden. Hier verzamelen we allerlei traktaties die niet in de andere rubrieken thuishoren, maar wel aan een themafeest kunnen worden gekoppeld. Ook traktaties die inhaken op de actuele feestdagen vinden hier een plaatsje.

 

Sint-traktatie

Anita: “Ik heb voor de verjaardag van mijn zoon zelf kleine jute zakjes gemaakt uit grote zakken en die gevuld met strooigoed. Hij is geboren tijdens de intocht van Sinterklaas en is dus elk jaar rond die tijd ook jarig. Op de zakjes had ik zwarte Pietjes vastgemaakt die van kralen, pijpenrager en vilt waren gemaakt.

 

Paddestoelen

Imre: “Gebruik eierkoeken als hoed. Maak met glazuur (1 bus poedersuiker en een eiwit) en de slagroomspuit dotjes op de koeken en laat uw kind stippen van smarties op de dotjes plakken. Gebruik kleine Danoontjes als steel; die plakken ook prima met een flinke mop glazuur.”

 

Gezonde paddestoelen

Ellen: “Een gekookt ei als onderkant en een halve tomaat met mayo-stipjes als kapje.”

 

Kaas en worst in Kerstsfeer

Helma: “Bij de laatste verjaardag van mijn dochtertje heb ik heel simpel kaas/knakworst/ananasstokjes gemaakt. Ze is jarig op 20 december, dus kersttijd en ik heb met koekjesvormpjes sterren gemaakt van de kaas en bij de HEMA stokjes met glimmende sprieten gekocht. Op een heel grote schaal zag het er heel kerst- en feestachtig uit. Het viel me ook op dat alle juffen riepen dat er eindelijk weer iets gewoons werd getrakteerd, gewoon kaas en worst. En het was de juffen opgevallen dat de kinderen dat ook wel op prijs stellen.”

 

Meer Thematraktaties >> 1 2 3 4 5 6 7

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen