Thema Traktaties: Paashaas, Indianententen, Piraatjes en Koekpiraten


Geeft uw kind een themafeestje, dan is het natuurlijk leuk om hier bij de traktatie rekening mee te houden. Hier verzamelen we allerlei traktaties die niet in de andere rubrieken thuishoren, maar wel aan een themafeest kunnen worden gekoppeld. Ook traktaties die inhaken op de actuele feestdagen vinden hier een plaatsje.

 

Paashaas

Koop chocolade konijntjes en chocolade eitjes, servetjes en dropveters. Pak vijf eitjes en leg deze in het midden van het servetje. Knoop de vier puntjes van het servetje bij elkaar en doe daar de dropveter omheen.  Pak vervolgens het chocolade konijntje en het zakje met chocolade eitjes en doe het zakje om het nekje van het chocolade konijntje.

 

Indianententen

Annette: “Voor mijn zoontje heb ik al een paar keer indianententen gemaakt. Je moet òf uit cakeplakken rondjes steken òf ronde cakes bakken (in lege limonadeblikken). Uit vellen gekleurd ’eetpapier’ (ouwel) halve cirkels knippen. De rechte kanten tegen elkaar houden (er ontstaat een trechtertje) en het puntje van de trechter eraf knippen. Aan de rechte kant met een perforator 2 x 2 gaatjes maken. Stukje dropveter pakken, papier tot tentje vouwen en de dropveter kruislings door de gaatjes halen. 3 Pepsils (zoute stokjes) als tentpalen in de cake steken, ‘tentje’ er over schuiven. Succes verzekerd! Ik heb i.p.v. ouwel ook wel eens gewoon gekleurd papier gebruikt, waar ik van te voren met indianenmotieven en de naam en de leeftijd van mijn zoontje op had geprint. En in de indianententen wijngum indiaantjes gezet.

 

Piraatjes

Petra: “Mijn zoontje heeft al twee keer piraatjes uitgedeeld, een groot succes. Wel tijdrovend om te maken, maar dat was het me wel waard. Doe een mandarijntje in een plastic boterhamzakje, knoop hem strak dicht. In het stukje plastic dat je daarboven over houdt, stop je twee halfronde spekjes en die knoop (of plak) je ook dicht. Van bovenaf een cocktailstokje door het spekje naar het mandarijntje zodat ze goed vast zitten op elkaar. Wit servertje over het hoofdje (de spekjes) heen en om de nek (stukje tussen de mandarijn en de spekjes) een sjaaltje binden van een stukje geruit stof, daarna het servetje om de romp (mandarijn) en onderaan dicht plakken met plakband. Oogjes, neus en mond met zwarte stift maken en nog een piratenmuts maken van zwart karton met een doodshoofd of iets dergelijks er op getekend (potlood zie je het beste). Je kunt ze in papieren cakevormpjes zetten zodat ze rechtop blijven staan. Succes verzekerd !”

 

Koekpiraten

Yvonne: “Op school trakteerde mijn zoontje Maria-koekjes waarop met suikerwater snoepjes waren geplakt. Een dropje als oog met een stukje dropveter aan weerszijde als ooglapje, een gekleurd snoepje als oog, een mini-M&M als neus en een rode dropveter als mond. De hoed was van papier en daar stond zijn naam op.”

 

Meer Thematraktaties >> 1 2 3 4 5 6 7

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen