Thema Traktaties: Chipsclown, Circuswagonnetjes, Vikingboot en Fleurige bloemen


Geeft uw kind een themafeestje, dan is het natuurlijk leuk om hier bij de traktatie rekening mee te houden. Hier verzamelen we allerlei traktaties die niet in de andere rubrieken thuishoren, maar wel aan een themafeest kunnen worden gekoppeld. Ook traktaties die inhaken op de actuele feestdagen vinden hier een plaatsje.

 

Chipsclown

 

Klik op het plaatje om deze uit te vergroten

 

Sandra: “De buik is een zakje chips dat je in gekleurd crêpepapier pakt. Hierop plak je een opgeblazen waterballonnetje als hoofd. De ogen en mond teken je met zwarte en rode stift op de ballon (maak de mond lekker dik). De neus is een rode waterballon die je een klein beetje hebt opgeblazen. Plak deze vast op het hoofd. Om de nek maak je een strik van een andere kleur crêpepapier. Voor de voeten knip je twee ovalen uit karton. Plak ze aan de onderkant van de buik. Ik had hierop de naam en leeftijd van mijn kind geschreven. Armen kun je maken van weer een andere kleur crêpepapier. Vouw hier twee muizentrappetjes van en plak deze aan weerszijden van de buik. Als laatste plak je twee kleine ingeknipte stukjes crêpepapier aan weerszijde van het hoofd als haar. Als je veel knipwerk voorbereidt, ben je zo klaar met plakken.”

 

Circuswagonnetjes

Loes: “Koop een kant en klare ‘circustreintjes-slinger’ (bij boekhandel of speelgoedwinkel). Knip alle wagonnetjes los en schrijf er met gouden stift de naam en leeftijd van de jarige op. Niet er een zakje clowntjeskoekjes onder aan vast. Ziet er heel feestelijk uit en is zo gemaakt!”

 

Vikingboot

Ilona: “Mijn moeder maakte deze traktatie al voor mij toen ik net zes was. Nu ik zelf studeer aan de PABO moet je regelmatig trakteren als je weggaat. Deze vikingboot is en blijft een succes.

 

Je koopt in de winkel een grote komkommer, een winterwortel en een zak lolly’s. Snijd de winterwortel snijd in dunne plakjes. Beplak een dienblad met blauw papier. Leg de komkommer op het dienblad. Steek elke lolly door een wortelschijfje, en prik deze vervolgens in de komkommer. Klaar zijn je roeispanen met schilden. 

 

Om de zeilen te maken gebruik je gekleurd karton en satéprikkers. Maak drie zeilen in verschillende groottes steek ook deze in de komkommer. Je hebt nu een mooie vikingboot.”

 

Fleurige bloemen

Saskia: “Toen mijn dochter 5 werd, heeft zei bloemen uitgedeeld. Ik had voor ieder een potlood gekocht, met leuke figuurtjes erop. Uit karton heb ik de bovenkant van een bloem geknipt(paars, licht blauw of geel karton), twee per potlood. Deze heb ik aan elkaar, om de potlood heen geniet. Dan aan allebei de kanten een gele stip er op, en dan nog een blaadje(donker groen karton). Daar hebben we wat leuks opgeschreven en ook om de potlood geniet. Ik had er Smarties in een los mandje bij gedaan, maar je kan natuurlijk ook tussen de bloemen in een mini-stroopwafeltje doen!”

 

Meer Thematraktaties >> 1 2 3 4 5 6 7

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen