Strand


Zonder nou meteen Pamela Anderson en Tommy Lee na te apen, biedt een bruiloft met het strandthema ook in Nederland veel mogelijkheden. En het hoeft echt niet hartje zomer plaats te vinden… 

Lokatie

Het begint allemaal met het zoeken van een geschikte lokatie. Indien u in de zomer trouwt, is het zeker de moeite waard bij diverse strandtenten te informeren of u daar de receptie en of het feest kunt organiseren. Kies hierbij wel voor een lokatie die met tegenvallend weer ook bereikbaar en bruikbaar is en denk aan parkeergelegenheid. U kunt er ook voor kiezen om een strandsfeer te creëren in een ruimte die niet direct aan zee ligt. Informeer bij indoor beachvolleybal lokaties. En vergeet ook niet de vele meren van Nederland met vaak mooie strandjes. Vraag bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Drukwerk

Strand wordt geassocieerd met zee, schelpen, zeesterren en andere zeebewoners en onbewoonde eilanden. Dit zijn elementen die u in de realisatie van deze themabruiloft kunt gebruiken. Een uitnodiging in de vorm van een schelp of zeester ligt dus voor de hand. Ook het ‘boodschap in de fles’-concept kunt u gebruiken. Niet alleen voor de uitnodiging, maar ook voor het menu of de bedankbrief. 

Aankleding

U vervoert uw gasten (en uzelf) natuurlijk in sportieve auto’s. Bij mooi weer in cabrioletuitvoering. 

Wat u draagt en welk kledingadvies u uw gasten geeft, wordt bepaald door de uiteindelijke lokatie en uw voorkeur. Het is een overweging waard om voor de ceremonie en eventuele receptie andere kleding te kiezen dan voor het feest. Voor uw trouwkleding kunt u de strandmotieven gebruiken zoals ze hierboven zijn aangegeven. Voor het feest in de avond kunt u gaan voor een ‘echte’ tropical party. Een cocktailbar, een lounge en strandstoelen horen hierbij. Surfborden ter decoratie zijn ook leuk. Zorg ervoor dat gasten die er de hele dag bij zijn en niet naar huis kunnen, zich ergens kunnen verkleden.

Kiest u een coverband, vraag ze dan de ouderwetse ‘surfmuziek’ te spelen (The Beach Boys et cetera). Een Salsa of andere Latin of Caribische band past ook uitstekend bij het sfeertje. Meer tips voor de keuze van uw muziek vindt u bij ‘Muziek op uw bruiloft’. 

Eten

Een barbecue met vis, vlees en groente past bij de informele sfeer van een strandbruiloft. Een visbuffet natuurlijk ook, maar zorg dan zeker voor alternatieven voor de niet-visliefhebbers. 

Bedankjes

Leuke bedankjes zijn kaarsen met schelpafbeelding, een zonnebril of een flesje of tube zonnebrandcrème. Ga samen een uurtje brainstormen en de leukste zomerse cadeautjes komen te voorschijn!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen