Stralende Sterren: Koekiemonster, Nijntje, Teletubbies en Zorro


traktaties met een bekend figuur in de hoofdrol. Dit kan een held zijn uit een tekenfilm, televisieserie, boek, film of sprookjesboek. Pokémon staat hier niet bij. Deze figuurtjes zijn zo populair dat ze een eigen rubriek hebben gekregen.

Koekiemonster

Gerlinde: “Voor de tweede verjaardag van mijn dochter Sanne heb ik Koekiemonsters gemaakt. Daarvoor knip je uit blauw papier het hoofd van Koekiemonster. Hiervoor kun je een voorbeeld uit een (kleur)boek gebruiken. De ogen knip je uit wit papier. De mond van Koekiemonster knip je uit, zo krijg je een gat. Achter het gat plak je een opengevouwen koffiefilter, nu ontstaat er een ‘mond’. In de mond kun je een koek stoppen. Het mooiste is als de koek verpakt zit, dan wordt het niet vies.”

 

Dagmar: “Voor Jannekes eerste verjaardag heb ik de Koekiemonster-tractatie gemaakt: een GROOT succes! Bedankt voor de goede tip! Extra: voor een mooie afwerking heb ik hem op karton geplakt. Dan kan je er bovendien nog een boodschap bij schrijven!”

Nijntje

Gretha: “Ik had een afbeelding van Nijntje gekopieerd op stevig gekleurd papier en deze uitgeknipt. De uitgeknipte figuur op een houten knijper geplakt en aan de knijper een zakje koekjes van Nijntje of peuterbiscuit gedaan.”

Teletubbies

Daniëlle:”Afgelopen mei werd mijn andere dochter drie en heeft ze op Teletubbies getrakteerd. Uit karton had ik Teletubbies geknipt en getekend. Op de plaats van het “televisietje” had ik een doosje rozijntjes geplakt, eronder had ik geschreven “Hoera, Renate is 3 jaar”. In het hoofdje had ik een gaatje gemaakt en een touwtje doorheen geregen, zodat het een ketting was. Dit kan natuurlijk met vele figuurtjes, zoek het favoriete figuur van uw kind.”

Jolanda: “Toen mijn zoontje Thomas drie jaar werd, heeft hij getrakteerd op Teletubbies. Van het Internet heb ik kleurplaten afgehaald van de vier Teletubbies. Ik heb een fotootje van Thomas gescand en die in het buikje van de Teletubbies gezet. Vervolgens heb ik Lala uitgeprint op geel papier, Po op rood enz. De uitgeknipte Teletubbies heb ik op een leeg toiletrolletje geplakt dat ik had beplakt met vrolijk gekleurd papier. Natuurlijk kun je de Teletubbies ook op een plastic bekertje plakken en vervolgens de traktatie in het bekertje stoppen. Het was een groot succes; vooral het fotootje in de buikjes vonden de kinderen erg leuk.”

Barbara: “Ik heb een kleurplaat van de Teletubbies genomen, deze ingekleurd met de juiste kleuren en daarna gekopieerd op een kleurenkopieerder (de prijs valt mee). Daarna heb ik de kopieën op karton geplakt en uitgeknipt. In het televisietje van de Tubbies zette ik de naam en leeftijd van mijn zoontje. Achter de Teletubbies plakte ik koekjes van Samson en Gert (er waren toen nog geen Tubbie-koekjes te vinden, helaas). In een leuke schaal of doos ziet het er erg feestelijk uit.”

Zorro

Donna: “Neem roze cakejes, dropmatten, rode dropveters, glazuur,(poedersuiker met een beetje water) en wit eetbaar papier. Knip uit de dropmatten Zorro-hoedjes (cowboy) en plak ze met glazuur op de cake. Knip er ook een snor, een sik, en kleine driekante oogjes uit en plak deze op de goede plek. De rode dropveters knip je op maat en gebruikt u als mond. Uit het witte eetpapier knipt u een Z die u op het hoedje plakt.”

Meer Stralende Sterren>> 1 2

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen