Stralende Sterren: 101 Dalmatiërs, Beertje Paddington, Bert en Ernie, Dikkertje Dap, Dribbel, Jip en Janneke, Kabouter Plop-mandje en Mickey Mouse


Op deze pagina vindt u traktaties met een bekend figuur in de hoofdrol. Dit kan een held zijn uit een tekenfilm, televisieserie, boek, film of sprookjesboek. Pokémon staat hier niet bij. Deze figuurtjes zijn zo populair dat ze een eigen rubriek hebben gekregen.

101 Dalmatiërs

Louise: “Toen mijn dochter drie werd, heb ik 101 Dalmatiërs gemaakt van plastic bekertjes. Hier plakte ik kartonnen oortjes aan en met een zwarte stift tekende ik er gezichtjes op en vlekken. En een rode tong. Ik heb ze gevuld met pepernoten.”

Beertje Paddington

Simone: “Neem een bruin koffiefilterzakje en knip hoedjes van blauw en rood karton. Teken oogjes, neusje en mond erop en voila, je hebt een beertje Paddington. In het koffiezakje had ik een zakje chips gedaan. (Twee smaken, rood was gewone chips en blauw was paprikachips).”

Bert en Ernie 

Ina: “Vijftien jaar geleden al een succes, toen onze oudste drie jaar werd. Nu ik zelf weer voor de klas sta in een onderbouwgroep, heb ik het idee weer tevoorschijn gehaald voor mijn eigen verjaardag. En ze vinden het nog steeds leuk! Wikkel een mandarijntje in een stukje oranje vloeipapier. Draai de zijkanten dicht alsof het een snoepje is (de oren). Knip oogjes uit wit papier en teken er met een zwarte stift pupillen op. Plak de oogjes op de ingepakte mandarijn. Maak van zwarte wol kleine pruikjes en zet die met plakband boven op het mandarijntje. Klaar! Van een halve banaan kun je op dezelfde manier ook een Bert maken.”

Dikkertje Dap

Marja: “Onze oudste was als peutertje dol op Dikkertje Dap. Voor haar verjaardag kocht ik twee uitsteekvormpjes: een mannetje en een girafje. Koekjesdeeg maken, mannetjes- en giraffekoekjes uitsteken en de gebakken koekjes mooi draperen op een aangekleed dienblad. De poppetjes kunnen nog worden versierd met gekleurd glazuur en je kunt eventueel nog trappetjes tekenen op de ondergrond. In het midden een mooi vel papier met de volledige tekst van Dikkertje Dap.”

Dribbel

 

Marleen: “Voor de tweede verjaardag van mijn dochtertje heb ik een Dribbel-traktatie gemaakt. Ik heb op de computer een Dribbel uitgeprint op donkergeel papier en daarna uitgeknipt. (4x dribbel op één A-4). Ik heb in de ballonnen die Dribbel vast heeft haar naam en leeftijd gezet. Toen heb ik bakjes gevouwen van 10×5 cm. (excl. de rand van 2 cm.) en aan de voorkant gras geknipt. In het bakje ligt een ‘cadeautje’ (een ingepakt koekje met een ballon.) Dit kan natuurlijk ook iets anders zijn.”

Jip en Janneke

Maureen: “Toen mijn dochter Britt 2 jaar werd, heb ik een Jip en Janneke-feest georganiseerd en heeft ze ook op de creche op Jips (voor de jongens) en Jannekes (voor de meisjes) getrakteerd. Ik heb hiervoor uit het grote Jip en Janneke boek twee http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images gekopieerd, waarbij Jip en Janneke van opzij werden gezien. Deze heb ik met het kopieerapparaat vergroot tot ongeveer 20 cm. Daarna deze http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images overgetrokken op dun zwart karton (met een wit potlood). Vervolgens het benodigde aantal Jip en Jannekes uitgeknipt (wel veel pietepeuterig werk!). Hierna heb ik met het witte potlood enkele details (ogen,mouwen,sokken,benen) ingetekend. Op de achterkant heb ik een doosje Jip en Janneke rozijntjes (Hema) geplakt en een parasolletje in de hand van Jip en Janneke gedaan.”

Kabouter Plop-mandje (foto) (leuk bij een kabouterfeest!)

Annet: “Knip een melkpak af. Print kabouter Plop- http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images uit op geel papier en plak deze op het pak. Stop in het pak een zakje met pepernoten en doe er een kaartje bij met de naam en leeftijd van de jarige. Een kleurplaat van Kabouter Plop en de tekst van het Kabouter Ploplied maken deze traktatie af.”

Mickey Mouse

Klik op dit plaatje om het uit te vergroten 

Sonja: “Neem koffiefilterzakjes en karton. Knip van het karton Mickey Mouse-oren en plak deze op het koffiefilterzakje. Teken hier ogen en mond op. Achter in het zakje past perfect een toetje en lepeltje.”

Meer Stralende Sterren>> 1 2

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen