Sportfeest in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Voetbalcompetitie

Berthilde: “Onze zoon heeft op zijn verjaardag alle 20 jongens uit zijn klas uitgenodigd. Het spreekt voor zich dat voetbal bij deze jongens bijzonder populair is. Allereerst hebben we een bezichtiging georganiseerd bij betaald voetbal organisatie NEC. Veel voetbalclubs uit het betaald voetbal hebben inmiddels een (ver)nieuw(d) stadion, waardoor het vaak mogelijk is om een bezichtiging door het stadion van je favoriete club te krijgen. Na ruim 1 uur zijn we vertrokken naar een gymzaal. Daar hebben we vijf teams gemaakt van vier spelers elk.

Op 2 velden werd gevoetbald door vier teams. Het vijfde team ging naar de kleedkamer voor friet.(vers en zelf gebakken). Na tien minuten werd er gewisseld van tegenstander en een ander team kreeg tien minuten pauze. Na vijf speelrondes heeft ieder team 4 x 10 minuten gevoetbald en tien minuten pauze gehad. Na de gezamenlijke douche en omkleden waren alle jongens voldaan en moegestreden. Voor alle teams hadden we een prijsje geregeld. Nog wekenlang werd er gesproken over dit kinderfeestje. Totale tijd 4 uren.”

Voetbalfeest

Saskia: “Voor onze zoon hebben we een voetbalfeest bedacht. Iedereen kwam natuurlijk in voetbalkleren en na het eten van de voetbaltaart (van de bakker) gingen we de tuin in. Bij dit feestje werd papa’s volledige inzet gevraagd. Hij heeft de kids verdeeld in groepjes die tegen elkaar moesten spelen. Zeer enthousiast werd de competitie aangegaan. Daarna 1 tegen 1, en natuurlijk penalty schieten. Degene die de meeste goals had gemaakt, mocht als eerste een klein cadeautje grabbelen. Het feest was een super succes. Bij het naar huis gaan vroegen ze al of ze volgend jaar weer mochten komen….Natuurlijk waren er tussendoor de nodige drankjes en versnaperingen. We sloten af met friet, hoewel ze hier over het algemeen te weinig tijd voor hadden. Ze wilden zo snel mogelijk weer achter de bal aan. Als uitnodiging had ik voetballen gemaakt waarbij in de witte vakjes de tekst stond.” 

Anne-Marie: “Ik weet nog een paar spelletjes voor een voetbalfeestje: blaasvoetbal, tafelvoetbal, teken je favoriete voetbalspeler na (tijdschriften, FC Knudde-boeken), een zelfgemaakt puzzeltje waarbij het woordje ‘bal’ moet worden gezocht, doeltrappen, keepen, bal hooghouden, een circuitje lopen met de bal. Eten is natuurlijk frites met (bitter)ballen. Ons voetbalfeestje was tijdens het EK. Voetbalspullen in overvloed dus! Ik vond zelfs voetbalmacaroni gekocht en surpriseballen van chocolade met een verrassing erin.”

Sport en spelcircuit

G. van Driel: “Zelf hebben we een keer een sport- en spelcircuitje gemaakt op het grasveld en straat (autoluw) voor ons huis, toen onze zoon 5 jaar werd. Allerlei spelletjes, zoals: zaklopen, blikgooien, balrace/slalom met hockeystick, bal door hoepel gooien (aan boom ophangen o.i.d.), pittenzak werpen op getekend vak met punten op straat, ringwerpen. Eén van de onderdelen was een ‘snoep en drinken tentje’. Ter afsluiting lekker een patatje eten. De kinderen vonden het erg leuk.”

Kampioenenfeest

Marion: “Ik heb voor mijn zoon een kampioenenfeest georganiseerd. Het was een groot succes en heel makkelijk. Je maakt een uitnodiging in de vorm van een vlaggetje met daarop de juiste gegevens en dat ze sportkleding moeten meenemen.

Je kunt zelf een aantal wedstrijdjes verzinnen bv:

  • skippyballen rond een parcours
  • snelsnoepen
  • 5 aardappels verplaatsen op een lepel
  • zaklopen
  • ver achteruitspringen
  • voetbalparcours etc.

Ik heb diploma’s op de computer gemaakt en medailles. Voor alle deelnemers had ik een prijsje gekocht zodat er geen scheve gezichten waren. Iedereen was trots op zijn eigen prestatie. Wat leuke muziek en vlaggetjes en het feest is compleet.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen