Spelletjes


Geen feest is echt compleet zonder spelletjes of knutsels. Gelukkig zijn er boeken vol geschreven over spelen. Hieronder vindt u een selectie.

  • Het grote kinderspelletjesboek, J.M. Allue, ISBN 90-213-2977-8 

E. Waij: Een erg leuk boek boordevol kinderspelletjes, met bij elk spel overzichtelijk genoteerd voor welke leeftijd, hoeveel kinderen en dergelijke.

  • 365 spelletjes, voor peuters en kleuters – Son Tyberg, ISBN 90-2436-459-0 
Hanneke: “Ik heb nog een leuk boek met spelletjes ontdekt en ik heb er al heel veel uit gebruikt: 365 spelletjes, voor peuters en kleuters van uitgeverij Deltas. Het is onderverdeeld op hoeveelheid kinderen, op knutselen en andere bezigheden (puzzelen, rennen etc) en er zit een register in. Het bevat ook nog kook- en feestideeën in, handig dus.”
  • Doe je mee. Spelletjes met de 5 zintuigen – Heike Baum, ISBN 90-3031-728-0   
Een absolute aanrader. Boordevol eenvoudige en originele spelletjes voor kinderen. De spelletjes zijn ingedeeld per seizoen en doen een beroep op alle zintuigen (gehoor, gezicht, reuk, smaak en tastzin).
  • 365 spelletjes voor binnen & buiten – F. Tyberghein, ISBN 90-2435-928-7  

De spelletjes in dit boek zijn heel overzichtelijk ingedeeld in de onderdelen binnenspelen, reisspelletjes, buitenspelen en waterspelen. Per onderdeel worden de spelletjes weer ingedeeld naar het aantal spelers. De beschrijvingen zijn superkort en met pictogrammen gerubriceerd, handig om even snel een spelletje op te zoeken.,

  • Spelen met fantasie – D. Singer e.a., ISBN 90-3680-063-3 

Dit boek is (hoewel wat ouder) leuk voor iedereen die wat meer wil weten over de (didactische en pedagogische) achtergronden van het spelen. Het is geschreven door een speltherapeute die ook pedagogisch advies geeft aan ouders. Verspreid door het boek vindt u ook nog behoorlijk wat spelletjes.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen