Spannende Spekkies


Spekkies lenen zich uitstekend voor het maken van allerlei leuke figuurtjes. Ze zijn vormbaar en in allerlei kleuren en vormen verkrijgbaar. Informeer wel vooraf of de school akkoord gaat met een zoete traktatie en of er kinderen zijn die geen suiker mogen hebben.

Spekijsjes 

foto: Astrid Aelen

Astrid: “Ijshoorntjes – gemaakt van spekkies – trakteren, was een enorm succes op de verjaardag van onze dochter Alyssa! Het lijken ook echt ijsjes als je echte ijshoorntjes daarvoor gebruikt. Vlaggetjes op de ijsjes maken het helemaal af. (zie foto)”

Renate: mijn dochter is op 18 november jarig, maar wilde toch graag ijsjes trakteren. Dus kwam het idee om winterijsjes te maken. Ik kocht kant-en-klare ijskoeken en vulde deze met manna-snoepjes, bovenop een ronde spek , een papieren parapluutje erin en klaar.”

Mevrouw Boerstra: “Wat mijn dochter erg leuk vindt, is een vierkant ijskuipje met daarin twee grote ronde spekken en een parapluutje erop. Zo lijkt het  net een ijsje.”

Mariska: “Neem het aantal ijshoorntjes dat je nodig hebt (in de supermarkt te verkrijgen). Koop meerkleurige spekken (ronde vorm) en stop 3 spekken met verschillende kleuren in het hoorntje. Daarbovenop zet je een rood aardbei-snoepje met een prikkertje vast en dat bevestig je door de spekken heen als houvast. Vervolgens transparantie folie om het te verpakken en een leuk kleurig lintje eraan. Aan dit lintje kun je een kaartje maken met de naam en leeftijd van de jarige job erop en klaar is kees!”

Spinnen  

Monique: “Maak van ronde gekleurde spekjes spinnen. Rijg met een naald een drop -of aardbeienveter vier keer door het spekje. Knip daarna de zijkantjes van de veter door. Het lijf (het spekje) heeft dan acht pootjes. Twee rozijntjes met glazuur op de voorkant van het lijf en de spin heeft oogjes.”

Spekkenspies

Marion: “De spekkenspies was een groot succes. Rijg allerlei spekken aan een satéstokje. Knip de scherpe punt eraf. Draai ze in velletjes inpakfolie, met aan de uiteinden een gekleurd lintje. Zo lijkt het net een groot zuurtje.”

Margot: “Snij een Kapitein Koek in vieren. Rijg afwisselend een stukje Kapitein Koek en een spekkie aan een satéprikker. Het is een leuk gezicht en succes verzekerd. Je kan het ook nog in huishoudfolie of plastic folie pakken. Toen Kelvin vier jaar werd, heeft hij dat getrakteerd op de crèche. De jufrouw vond het heel origineel en de kinderen zaten er heerlijk van te smikkelen. Je kan eventueel ook banaan of appel nemen.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen