Soldatenfeest


Anne-Marie gaf dit feestje voor een stel 8-jarige wildebrassen. Een ideaal feest voor buiten in een bos of op de hei. Lekker laten rennen en stoeien. Heeft u een ‘echte’ soldaat in uw vriendenkring? Nodig deze dan zeker uit als instructeur!

Uitnodigingen
(Bezoek ook onze algemene rubriek Uitnodigingen)

Vredesmissie
De uitnodiging is in stijl, en hierin wordt de genodigde gevraagd verkleed als militair naar het kinderfeest komen. Deze militairen worden ingezet in vredestijd, dus de wapens mogen thuis in het vet blijven (anders wordt het zo’n ‘schiet’-feestje).

Aankleding

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

Activiteiten
(Bezoek ook onze algemene rubriek Spelletjes en andere Activiteiten)

TIP: Kijk in de familie- of vriendenkring of er een ‘echte’ militair tussenzit en nodig deze uit. Dit wordt de ‘drill-sergeant’.

Warm lopen
Ga naar een bos of veld en laat ze eerst even ‘warm lopen’, dat doen militairen ook als ze op oefening gaan. 

Kogels zoeken
Verzamel in een boterhamzakje zoveel mogelijk kogels (eikeltjes) of handgranaten (dennenappels). Maak er een wedstrijdje van: wie heeft het eerst zijn zakje gevuld? Met deze kogels kunnen we weer blikwerpen.

Marcheren
Een stukje marcheren (De jarige geeft het tempo aan). Slalommen om een rij bomen, op zo’n manier dat niemand je kan zien.

Spelen
Bij een omgevallen boom even gewoon spelen, er onder door tijgeren op buik en op de rug; dit kan ook als wedstrijdje.

Rollen
Bij heuvels lekker er van af hollen, er weer op klimmen , etc.

Klimmen
In het betreffende bos waar wij zijn geweest, zijn vele trappen. Op een plaats omlaag en een stuk verder weer omhoog laten klimmen.

Vragen stellen
Tot slot nog vragen stellen aan de militair. Misschien heeft hij nog wat attributen bij zich die hij kan laten zien: bijvoorbeeld. Groen verband, een gasmasker, etc.

Overnachten
Leuk is het om als afsluiting te blijven slapen in de tuin van de jarige in tentjes.

Hapjes en drankjes

Blikvoer
Militairen krijgen (weer thuis) een militairenmaal opgediend: Een blik zonder etiket, dat opgewarmd moet worden d.m.v. een campingbrandertje, houtvuur of op een andere primitieve manier. In dat blik kan een kant en klare maaltijd zitten, maar natuurlijk ook worstjes, waar frites heel lekker bij smaken.

Mee naar huis

Militaire oorkonde
Na afloop is er dan een militaire oorkonde voor iedereen, waarin staat dat ze een supermilitair zijn en getekend is door G. Donder.

Trakteren op school
Bezoek ook onze algemene rubriek Toffe Traktaties

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

Films, boeken en cd’s
Bezoek ook onze Boekenkast

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

Buiten de deur
Bezoek ook onze algemene rubriek Liever Buiten de Deur

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen