Soldatenfeest in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

 

Survival

Anneke: “Mijn zoon werd 8 jaar en heb een survivalfeestje gehouden in de Soesterduinen. Leuk is als ze verkleed komen. We zijn met 8 kinderen op de fiets naar het trimparcours in de Soesterduinen gefietst. Daar hebben we op een afgebakende plek de cadeautjes verstopt voor de jarige. Het trimparcours werd uitgezet op al bestaande objecten en we hadden er van tevoren wat opdrachten bij verzonnen.

 

Eerste opdracht was schminken in camouflagekleuren en een band om je hoofd (groen of zwart). Toen een kaart gegeven met het aantal punten wat je kon scoren bij elke opdracht. Schatgraven en met morsecodes het bericht ontcijferen, wat drinken en eten en daarna verder met parcours. Onder een grondzeil tijgeren en tussen de bomen twee touwen spannen en van de ene boom over het touw naar de ander lopen. Na de laatste opdracht het aantal punten optellen van ieder kind. Allerlaatste opdracht was samen een puzzel oplossen (plattegrond van een schat). De schat moest daarna opgraven worden en de buit (prijsjes) verdeeld. Tot slot hebben we broodjes gemaakt met een knakworst (opgewarmd op campinggas brander). Duur van het feestje was 4 uur.”

 

Action Man-feest

Dit superstoere feest vol actie organiseerde Emmy voor de vijfde verjaardag van haar zoontje Reinier: “Ik had voor die middag 10 kinderen uitgenodigd. Het doel was om een Action Man-diploma te bemachtigen. Daarvoor moesten ze ‘missies’ uitvoeren. Ze kregen allemaal een missionkaart met daarop de opdrachten. Als deze vervuld was, dan werd dat op de kaart afgestreept. Ik had de volgende missies bedacht, maar je kan daar natuurlijk eindeloos mee variëren:

 

 • Bergmissie: Langs Dr. X (in dit geval de grote broer van Reinier) zien te komen en dan snel het klimrek inklimmen om een partypopper (te krijgen bij de betere feestwinkel) af te schieten.
 • Woestijnmissie: Geblinddoekt in de zandbak graven naar mijnen (snoepjes)
 • Onderwatermissie: Snoepjes happen uit een bak met water
 • Mijnmissie: In een Ikea tent met tunnel had ik alle duploblokjes gestort en ze moesten daar het zwarte blokje (de zwarte diamant) zoeken en zo snel mogelijk terugbrengen.
 • Target Bombing: Op het terras had ik met stoepkrijt kringen getekend met daarin cijfers. De bedoeling was door met funsnaps daarop te gooien (een soort klaperwtjes, te krijgen bij de speelgoedzaak) een zo hoog mogelijke score te halen. Je kunt dit ook uitvoeren met b.v. raketjes met een klappertje aan het eind.
 •  

  Tussendoor heb ik ze heerlijk laten rennen en klimmen en heb ook nog het favoriete tikkerspel gedaan waarbij een Action man alle spionnen moest gaan tikken. Als er een spion getikt was, werd die ook een Action man, enz. Aan het eind kregen ze allemaal een diploma die officieel werd overhandigd.”

  Vanharte

  Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

  Recente artikelen