Snoeperig Zoet: Spekken


Spekken als ijsjes, ijshoorns, Chocoladespekjes en Biggetjes: Als de school het geen probleem vindt (en u zelf ook niet), dan kunt u de klasgenootjes van uw jarige job prettig verrassen met een heerlijk zoete traktatie. Informeer wel even of er kinderen zijn die geen suiker mogen hebben.

Spekken

IJsjes (leuk bij een winterfeest!)

“Ijshoorntjes – gemaakt van spekkies – trakteren, was een enorm succes op de verjaardag van onze dochter Alyssa! Het lijken ook echt ijsjes als je echte ijshoorntjes daarvoor gebruikt. Vlaggetjes op de ijsjes maken het helemaal af. (zie foto)”

Renate: mijn dochter is op 18 november jarig, maar wilde toch graag ijsjes trakteren. Dus kwam het idee om winterijsjes te maken. Ik kocht kant-en-klare ijskoeken en vulde deze met manna-snoepjes, bovenop een ronde spek , een papieren parapluutje erin en klaar.”

Mevrouw Boerstra: “Wat mijn dochter erg leuk vindt, is een vierkant ijskuipje met daarin twee grote ronde spekken en een parapluutje erop. Zo lijkt het  net een ijsje.”

Mariska: “Neem het aantal ijshoorntjes dat je nodig hebt (in de supermarkt te verkrijgen). Koop meerkleurige spekken (ronde vorm) en stop 3 spekken met verschillende kleuren in het hoorntje. Daarbovenop zet je een rood aardbei-snoepje met een prikkertje vast en dat bevestig je door de spekken heen als houvast. Vervolgens transparantie folie om het te verpakken en een leuk kleurig lintje eraan. Aan dit lintje kun je een kaartje maken met de naam en leeftijd van de jarige job erop en klaar is kees!”

Spies

Marion: “De spekkenspies was een groot succes. Rijg allerlei spekken aan een satéstokje. Knip de scherpe punt eraf. Draai ze in velletjes inpakfolie, met aan de uiteinden een gekleurd lintje. Zo lijkt het net een groot zuurtje.”

Margot: “Snij een Kapitein Koek in vieren. Rijg afwisselend een stukje Kapitein Koek en een spekkie aan een satéprikker. Het is een leuk gezicht en succes verzekerd. Je kan het ook nog in huishoudfolie of plastic folie pakken. Toen Kelvin vier jaar werd, heeft hij dat getrakteerd op de crèche. De jufrouw vond het heel origineel en de kinderen zaten er heerlijk van te smikkelen. Je kan eventueel ook banaan of appel nemen.”

Chocoladespekjes

Tabitha: “Hang in een grote pan met water een klein pannetje. Als de pannen warm zijn, breekt u chocola in een paar stukken in het kleine pannetje. Als het helemaal is gesmolten, rolt u een spekje door de chocola
en legt u dit te drogen op bakpapier. Een dag in de koelkast en u heeft chocoladespek.”

Biggetjes (leuk bij een dierenfeest!)

Ellen: “Leg een ruitvormig spekje in de breedte, met de roze kant naar voren. Plak hierop met glazuur een ‘biggetje’ (snoepje in de vorm van biggenhoofd). Omwikkel de puntjes met rode aardbeiveter. Steek er een vlaggetje met een feestvarkentje erop doorheen om het biggenhoofdje extra vast te zetten.”

Cheryl: “Rijg twee spekjes aan een lange cocktailprikker. Doe er een varkenskop (snoepje) bovenop. Tussen het spekje en de varkenskop doe je een dropveter in een strik. Steek die prikkers in een sinaasappel. En klaar is je zelfgemaakte varken.” 

Spinnen (leuk bij een griezelfeest!)

Monique: “Maak van ronde gekleurde spekjes spinnen. Rijg met een naald een drop -of aardbeienveter vier keer door het spekje. Knip daarna de zijkantjes van de veter door. Het lijf (het spekje) heeft dan acht pootjes. Twee rozijntjes met glazuur op de voorkant van het lijf en de spin heeft oogjes.”

Vleermuizen (leuk bij een griezelfeest!)

Koop half ronde spekken, de meeste mensen kennen ze wel in de roze kleur maar ze zijn ook in het oranje verkrijgbaar, en doe daar met snoeplijm vleermuizen wijngums op vastplakken.

Vlinders

Arion: “Deze traktatie heb ik voor de 3de verjaardag van mijn zoontje gemaakt. Je rijgt 5 verschillende soorten spekjes aan een sateprikker en maakt van verschillende kleuren karton een vlinder. Deze plak je bovenop de spekjes en je hebt een vlinder.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen