Smarties “ balletje-balletje” goocheltruc


Voor even wat vermaak tussendoor.

Orgineel is de truc met luciferdoosjes, maar met smartie-doosjes werkt het nog leuker voor kinderen. Voorbereiding: Zorg voor drie lege smartie doosjes en een volle. De volle verberg je onder je mouw van een van je armen (bijvoorbeeld geklemd onder je horloge-bandje of zorg voor een apart bandje / elastiekje).

Met de drie lege doosjes speel je nu balletje-balletje. Zorg dat de kinderen de doosje niet aanraken.Til een doosje op met je arm waaronder het volle doosje zit, schud en zeg tegen de kinderen dat dit doosje vol is. De anderen zijn leeg, wat je bewijst door ze met de andere arm op te tillen en te schudden.

Nu kun je eindeloos de doosjes verwisselen en zelf bepalen waarin de smarties zitten door met je juiste handen de doosjes op te pakken. Ook allerlei hocus-pocus variatie (spreuken toevoegen / erin blazen / ..) is naar eigen inzicht toe te voegen. Kinderen raken helemaal gefacineerd. De reacties gaan van ongeloof tot grote bewondering voor je smarties-toverkracht.

Het is aan jezelf om op het einde de truc te verklappen. Maar ik heb meegemaakt dat bij jongere kinderen, zelfs na het laten zien van het doosje onder je pols, de truc niet “begrepen” wordt en je voor altijd de “smarties-held” blijft. Geef ze wel allemaal een vol doosje mee 😉

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen