Sintbloopers


Zelfs Sint, ondanks zijn heiligheid, maakt wel eens een foutje. Gelukkig heeft onze ouwe baas (meestal) een goed gevoel voor humor en veel tact en improvisatietalent, dus loopt het meestal goed af. Hier een paar leuke verhalen…

Mijter kwijt

Albert: “Als ‘professioneel’ ingehuurde Sinterklaas werden we verwacht in Hoorn om daar een bedrijf te voorzien van een heus Sinterklaasfeest. Na een lange rit was het snel omkleden om de vele kinderen van het bedrijf te plezieren. Alle Sinterklaasspullen zitten in een handige zak waar diverse vakken zorgen dat er niets vergeten kon worden….. dachten we.

Volledig gekleed met laarzen, rode mantel, staf en paarse handschoenen, werd het tijd om pruik en baard om te doen en brilletje en mijter op te zetten. Maar waar was nou toch de mijter? Die zat niet in het juiste vak. Wat nu? Het was ruim een uur terug rijden. Gelukkig hadden we wel een zgn. keppeltje bij ons (altijd leuk voor onder de mijter).

We hebben de hoofdpiet alvast vooruit gestuurd om de kinderen te informeren dat ze absoluut niet tegen de vergeetachtige Sint mochten zeggen dat hij geen mijter op had. Toen de statige Sint binnentrad, waren er enkele kinderen die het toch bijna wilden zeggen. De sint kreeg er zelfs lol in om de kinderen complimenten te maken over hun zelfgemaakte mutsen en vroeg en passant of de kinderen zijn muts ook de moeite waard vonden. Alle kinderen speelden het spel mee en Sinterklaas had zogenaamd niet in degaten dat hij alleen een keppeltje droeg. En zo kwam het toch nog goed. Tegenwoordig hebben we trouwens altijd een reservemijter bij ons!”

Foutjes

Cindy: “Mijn vader, broers en ik spelen Zwarte piet. Mijn vader doet dit al 16 jaar, ik 3 jaar en mijn broer en broertje dit jaar voor het eerst. Mijn vader liep eens samen met de rest de Intratuin binnen en daar stond de Kerstman met mandarijntjes. Dat was even schrikken. Toch kwam het goed uit. De pieten waren door hun pepernoten heen, dus konden ze mandarijntjes uit gaan delen. Ook vertelde mijn vader me dat hij toen hij met zijn pieten op straat liep aan de overkant van de straat een andere ploeg sint met pieten tegenkwam.

De bril

Frederico:”De hoofdpiet van Sinterklaas had net een nieuwe zonnebril gekocht. Ze moesten nog een hoop huisbezoeken afleggen. Onderweg kregen ze pech. Piet gooide de motorkap omhoog, zet zijn mooie bril af en legt deze op de rand van de moterkap. Sint was ondertussen naar de kinderen gelopen. Piet gooit de moterkap dicht … met zijn bril er nog tussen. Met zijn kapotte bril op zijn neus komt hij Sint achterna. Je begrijpt de reactie van de kinderen wel wanneer hij zegt: ik ben tegen een lantarenpaal gelopen.”

Oeps, mijn baard

Jolanda: “De Sint kwam ons bedrijf bezoeken. De kinderen waren erg opgelaten en Sinterklaas moest dicht bij de microfoon praten om zich verstaanbaar te maken. Aan deze zelfde microfoon bleef hij vervolgens met zijn baard hangen. U begrijpt, dit was een hilarisch moment voor de ouders. De kinderen gingen overigens onverstoorbaar door.”

Sinterklaas is jarig…

Diana: “Het is al heel wat jaartjes geleden gebeurt, maar nog altijd een leuk verhaal. Toen ik nog een klein meisje was, zong mijn vader dikwijls het liedje ‘sinterklaas is jarig, zet hem op de pot….’. Op Sinterklaasavond was hij daar dan: de sint. Ik vertelde de beste man wat mijn vader altijd zong. Sint liet hem direct van het toilet een pispot en een rol wc-papier halen. En daar zat pa, voor het oog van Sint en zijn gezin op de pot….”

Vroeger

Marianne: “Niet echt een blooper, maar mijn moeder zegt altijd dat er vroeger bij Sinterklaas wat minder op de details werd gelet dan tegenwoordig. Het geloof van de kinderen was net zo groot en overtuigd als nu. Zo droeg bijvoorbeeld een van de Zwarte Pieten bij een Sinterklaasviering zwarte netkousen. Zelfs dit zwart-witte dambordeffect deed mijn moeder niet twijfelen aan de identiteit van de bezoekers !!”

Paard

Karin: “Vorig jaar was de intocht van Sinterklaas in Zaandam. De goede man sprong vanaf de boot op zijn paard en…… donderde er aan de andere kant net zo hard weer af! We hebben vreselijk gelachen!”

Waar is ie?

Marcel: ‘Sint zou de kinderen van onze werknemers met een bezoek op het bedrijf vereren. De Pieten waren er al en samen met de opgetogen kinderen keken ze uit naar de Goedheiligman. De blijdschap was dus groot toen hij het industrieterrein opreed… Hoe dichter hij bij het hek kwam, hoe uitgelatener de kinderen werden. De Pieten konden nog net voorkomen dat de kleintjes naar buiten stormden om de Sint hartelijk welkom te heten. Dat was maar goed ook….. Sint reed namelijk het hek voorbij, op weg naar het bedrijf naast het onze. ‘Onze’ Sint was een verdieping hoger nog bezig met zijn ‘toilet’. De ‘goede’ Sint werd ingeseind en kwam vanaf de achterkant van het gebouw aanlopen. De kinderen kregen te horen dat Sint zich had vergist en iets te ver was doorgereden.’

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen