Pokemon Pret: Deurhangers, Pokéballs, Knikkerzakken en Memoknijpers


De Pokémon-hype is nog altijd niet voorbij. Een traktatie die is gebaseerd op één van de vele populaire figuurtjes vormt ook nu nog een garantie voor succes. Kijk ook eens bij onze tips voor een Pokémonfeest!

Deurhangers

Sandra: Print een deurhanger uit van Pokémon. Plak deze op een stevig stukje karton en knip hem uit. Pokémon-kauwgum erachter en een zakje chips.”

Pokéballs (foto)

Letty: “Maak de Pokéballs van (deelbare) kunststof ballen ( te koop in hobbywinkels). De ene helft spuit u wit, de andere helft rood. Is alles droog, dan kunt u de twee helften op elkaar zetten (doe er eventueel nog snoepjes in). Plak zwarte tape om de bal heen en plak op de scheidslijn tussen rood en wit een grote zwarte ronde sticker. In het midden van deze sticker plakt u een kleinere, witte, ronde sticker.”

Hannie: “Gebruik gewone piepschuimballen, dus niet-deelbare. Verf  één helft rood geverfd (het makkelijkst is het om de bal hiervoor op een satéprikker te steken). Eventueel kunt u de prikker laten zitten en hier een stukje kaas, worst en fruit op prikken. Zet ze met de bal naar onder in een krat om uit te delen.”

Anita: “Doe folie over een halve kool, plak daarop wit en rood papier met een zwarte streep op de scheidingslijn. Plak er ook het zwarte rondje op met in het midden weer een wit rondje. Zo heb je een pokébal. Prik daarin satéprikkers met kaas, worst en andere lekkere dingen.”

Knikkerzakken

Letty: “Strijk met Iron-on-papier afbeeldingen van Pokémon-sterren op knikkerzakken.” 

Klik op het plaatje om deze uit te vergroten 

Memoknijpers

Ellen: “Surf naar http://www.pokemon.com/ Aan de rechterkant zie je Pokedex staan, selecteer daar de Pokémon(s) die je wilt gebruiken… klik erop en kies ‘save as’ (of ‘opslaan als’). Ik heb de http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images op 200% uitgeprint. Nadeel is wel dat de omlijningen niet zo mooi en duidelijk meer zijn. Die heb ik dus allemaal overgetrokken met een zwarte fineliner. Neem in elk geval stevig papier (minimaal 160 grams). Om de memoknijper te maken print je er 1 normaal uit en 1 in spiegelbeeld. Het is een heleboel werk maar mijn dochter werd werkelijk belaagd toen ze ging trakteren op school. Er was bijvoorbeeld een jongen die er eentje vroeg voor zijn broertje. “Maar je hebt toch helemaal geen broertje”, zei mijn dochter nog… “Nou en”, was zijn reactie…

Meer Pokémon Pret >> 1 2

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen