Pietenfeest: Extra ideeen


Het pietenfeest is een leuk thema waar je allerlei grappige dingen mee kan doen. Leuk rond 5 december, maar misschien nog wel leuker midden in de zomer….

Inge: “Mijn oudste dochter is rond Sinterklaas jarig. Als knutselopdracht gingen we zwarte- pietenmutsen versieren. Van tevoren had ik al crêpepapier geknipt en terwijl ze aan het knutselen waren, niette ik de mutsen in elkaar. Daarna hadden we een poppenkast voorstelling met een Sint-verhaal. Tot slot hebben we ze allemaal als pieten geschminkt. Toen ze werden opgehaald waren er allemaal pietjes.”

De kinderen kunnen bij binnenkomst het cadeautje deponeren in de gereedliggende jute zak, die aan het eind van het feestje kan worden geledigd. Als u het mee-naar-huis-presentje (op naam) bij de kadootjes stopt, komt iedereen aan de beurt. De hele creatieven kunnen natuurlijk per cadeautje een gedichtje maken… 

Het doel van het feestje is natuurlijk om een Pietendiploma te halen. En wat een Piet allemaal moet kunnen en weten… Kopje duikelen, gedichtjes schrijven, pakjes inpakken en in de schoorsteen gooien, grappen maken, pepernoten bakken en nog veel meer. Afhankelijk van de leeftijd van de gasten past u de activiteiten aan. Aan het eind gaan ze naar huis met een heus diploma en hun buik vol sint-lekkers.

U kunt natuurlijk besluiten om Sinterklaas langs te laten komen, extra hilarisch als het feestje in de zomer gehouden wordt. Overigens schijnt het dat de Sint-outfit dan extra goedkoop gehuurd kan worden. Mocht u twijfelen over de verkrijgbaarheid van de onlosmakelijke zoeternijen, kijk dan eens op onze Sinterklaasreceptenpagina: Pepernoten het hele jaar door!”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen