Pesterige Vrijgezellen: Andersom, Roze, Zelf betalen, Kleine plagerijen, Huwelijkstraining, Bloemenmeisje, BH met snoepjes, Op de tandem, TGV


Dit zijn ze dan… de vrijgezellenfeestjes zoals ze oorspronkelijk waren bedoeld. De ‘achterblijvers’ nemen een avond of dag wraak op de ‘overloper’ die gaat trouwen. Een waarschuwing vooraf: ga niet te ver. Hou goed in uw achterhoofd waar voor het ‘slachtoffer’ de grens ligt! De bedoeling blijft toch dat iedereen met plezier terugkijkt op het feest.

Ter illustratie beginnen we met een vrijgezellenfeest waarbij dit verkeerd werd ingeschat. Om begrijpelijke redenen houden we de verteller anoniem.

“We organiseerden een vrijgezellenfeest voor een vriendin en een vriend die gingen trouwen. Om te beginnen hadden we de dag niet goed voorbereid en kwamen ‘s ochtends pas tot de conclusie dat we nog spelletjes moesten bedenken. We kwamen op het idee het aanstaande echtpaar een soort erotisch ABC-spel te laten doen. Hierbij moesten dubbelzinnige termen worden uitgebeeld en geraden. Wat bedoeld was als pesterijtje viel totaal in verkeerde aarde, met name bij de bruid in spe. Als we beter hadden nagedacht van tevoren hadden we dat ook best zelf kunnen inschatten, maar het was allemaal nogal overhaast. Het feestje eindigde vroegtijdig met een boze bruidegom en een bruid in tranen.” 

Andersom

Hans: “Leuk pesterijtje wellicht. Op mijn vrijgezellenfeest gingen we eerst even borrelen en daarna lekker uit eten. Niets aan de hand dacht ik. Eten was allemaal geregeld, zei men. De vriendenploeg kreeg het voorgerecht voorgezet. Ik was als laatste aan de beurt en kreeg koffie en ijs. Het hoofdgerecht was in mijn geval een aangepast menuutje wat leek op een kindersurprisemenu en tenslotte, terwijl de ploeg lekker aan het nagerecht ging, mocht ik een bord soep naar binnen werken. Simpel, niet echt smakelijk maar wel leuk.” 

Roze

Uit de volgende anekdote van Marrie blijkt dat het ook heel anders kan: “Toen een vriendin van ons ging trouwen, wilden we haar een onvergetelijke vrijgezellendag bezorgen. We wisten dat het haar nachtmerrie was om hierbij verkleed door de straten te moeten. We speelden spelletjes bij haar thuis en na elk spelletje moest ze iets roze aantrekken. Uiteindelijk was ze van top tot teen knalroze gekleed, echt vreselijk. Vervolgens vertelden we haar dat we de stad in gingen en tot haar grote ontzetting liepen we naar buiten. Je begrijpt haar opluchting toen we haar op de hoek van de straat vertelden dat ze terug naar huis moest gaan om zich om te kleden, omdat wij zo toch echt niet met haar over straat durfden.”

Zelf betalen

Geke: “Wij hebben onze vriendin in ons dorp bij de winkeliers opdrachten laten doen, tegen een kleine vergoeding.
Vervolgens moest ze een zelfontworpen rapport aan willekeurige voorbijgangers laten zien, om vervolgens met haar rapport bij familie en bekenden langs te gaan. De bedoeling was dat ze ongeveer f 250,– moest verdienen, om de taxi van ‘s avonds te betalen. In het totaal heeft ze f 875,– verdiend, de avond kostte ons dus niet veel.”

Kleine plagerijen

Kristel: “Laat de vrijgezellin een T-shirt dragen, waarop kleine vierkantjes werden getekend. In elk vakje moet een lippenstiftkus en een handtekening van een jongen/man komen. ‘t Is ongelooflijk grappig om te zien hoe verlegen mannen worden als enkel de vakjes aan de borsten nog overblijven! Of laat de vrijgezellin volledig uitgedost met WC-papier en ander gekke attributen in een drukbezocht café WC-dame spelen (Wel even toestemming vragen aan de cafébazen). Met de opbrengst feest je de rest van de avond verder.”

Huwelijkstraining

Bianca: “Ik ben drie jaar geleden getrouwd en mijn vrijgezellenavond was te gek! Eerst was er bij iemand thuis een Amerikaanse party. Daar moest ik een huwelijkstraining (ramen lappen et cetera) doorstaan, om te kijken of ik ‘geschikt’ was voor mijn aanstaande echtgenoot. Steeds als ik een opdracht goed had uitgevoerd, mocht ik een kadootje openmaken. Dat was echt gaaf! Na drie uur waren alle kadootjes uitgepakt en gingen we ‘cosmic bowlen’. Dat is bowlen met discomuziek en blacklight. Ook dat was heel leuk. Ik zou iedereen zo’n vrijgezellenavond aanbevelen.” (Foto: Bianca Bijster)

Bloemenmeisje

Pauline: “Wij hebben eens met een groepje een vriendin voor tien minuten de verkoop van bloemen op de markt laten overnemen. Uiteraard verkleed als bloemenmeisje. Ze verkocht goed, want het trok nogal wat publiek! Even later moest ze op een terrasje helpen serveren.”

BH met snoepjes

Sylvia: “Wij lieten mijn schoonzus op haar vrijgezellenfeestje een BH over haar T-shirt. aantrekken. De BH was volgenaaid met allerlei snoepjes. Tijdens een kroegentocht moest ze de snoepjes verkopen. De mannen die we tegenkwamen konden tegen betaling van een ‘vrije gift’ met de mond een snoepje van haar BH afeten. Hilariteit verzekerd en de opbrengst wordt natuurlijk direct opgemaakt! We hebben heel veel foto’s gemaakt voor een mooi plakboek en deze aangeboden op de grote dag……..aan de bruidegom!”

Op de tandem

Francis: “Maak een tandemtocht met zowel de aanstaande bruid als bruidegom door het dorp waar ze wonen. Laat ze bij alle bekenden een huishoudelijke opdracht uitvoeren.”

TGV

Sari: “Zet de aanstaande bruid/bruidegom geblinddoekt op de TGV en wacht hem/haar bij het volgende station op. Of niet.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen